Henk de Jong keert terug als trainer van SC Cambuur: ‘Dit zal voor niemand een verrassing zijn’SC Cambuur stelt zoals verwacht Henk de Jong aan als nieuwe trainer. De Jong volgt Sjors Ultee op, die maandag geschorst werd. Ultee is nog geen jaar in dienst bij Cambuur.

Het ontslag van Ultee volgde op een reeks van drie nederlagen in de competitie, waarvan de laatste vrijdag tegen Dordrecht (5-2). Cambuur staat nu na negen wedstrijden op de elfde plaats.

Henk de Jong (59) was eerder coach van Cambuur. Hij leidde de club zowel in 2012 als in 2021 naar het kampioenschap in de eerste divisie en behaalde de hoogste eindklassering in de eredivisie ooit (9e plaats in het seizoen 2021-2022).

In oktober 2022 moest hij noodgedwongen stoppen als trainer omdat hij een cyste in zijn hoofd had. In maart 2023 onderging hij een succesvolle operatie. Inmiddels is hij volledig fit verklaard. Hij heeft nog een contract tot het einde van het seizoen bij Cambuur.

Technisch directeur Etiënne Reijnen noemde de keuze voor De Jong logisch: “Dit zal voor niemand een verrassing zijn. Het is inderdaad heel logisch dat we als club eindigen met de meest succesvolle hoofdtrainer uit de clubgeschiedenis. Daarnaast is Henk de Jong is beschikbaar, staat nog onder contract bij de club en wil ook graag weer aan de slag.”

De Jong leidt woensdag voor het eerst de training en zit dan zondag voor het eerst op de bank als trainer. Cambuur speelt daarna een thuiswedstrijd tegen NAC Breda.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *