Louis van Gaal schuift voormalig AZ-collega Marijn Beuker naar voren als directeur voetbal bij Ajax | Nederlands voetbal

[ad_1]

Marijn Beuker moet de nieuwe directeur voetbal van Ajax worden. Hij wordt voor deze nieuwe functie binnen de club voorgedragen door Louis van Gaal, de kersverse adviseur van de raad van commissarissen. Het is de bedoeling dat Beuker de gehele voetbalorganisatie binnen Ajax een nieuwe structuur geeft, van de selectie tot aan de jeugdelftallen.

Daarnaast is het de bedoeling om een ​​transferman aan te stellen, iemand als Marc Overmars. Beuker bekleedde een soortgelijke functie bij AZ, waar hij hoofd prestatie en ontwikkeling was. Van Gaal vindt dat AZ Ajax is voorbijgestreefd in training en talent laten doorstromen en wil de moderne manier van werken (o.a. braintraining en meer scouten op data) in Amsterdam implementeren.

De 39-jarige Beuker is een oude bekende van Van Gaal. De twee waren tussen 2007 en 2009 collega’s bij AZ. Terwijl Van Gaal vervolgens naar Bayern München vertrok, bleef Beuker tot eind 2021 in Alkmaar werkzaam. Daarna verruilde hij AZ voor een baan bij Queen’s Park in Schotland, met ambitie voor die club met goed voetbal en jonge talenten naar het hoogste niveau.

Van Gaal tipte de KNVB eerder om Beuker te benoemen voor een technische functie, maar de bond koos in 2018 voor het duo Nico-Jan Hoogma en Art Langeler. Beuker staat open voor de functie bij Ajax en de aantredende algemeen directeur Alex Kroes, die nog steeds die vanwege een concurrentiebeding van AZ in de wachtkamer zit, is op de hoogte van de plannen om hem te benoemen.

AZ en de traditionele top 3
Hoewel Beuker niet meer in dienst is bij AZ, zou zijn benoeming betekenen dat iemand met een Alkmaar-verleden zou aansluiten bij een club uit de traditionele top 3. Dat zou hem in een lange rij zetten.

Schema Eredivisie seizoen 2023-2024
kijk hier het volledige eredivisieprogramma voor het seizoen 2023-2024, inclusief alle resultaten. Kijk naar hier de ranglijst.

Luister hier naar al onze voetbalpodcastsBekijk hier alle video’s over het Nederlandse voetbal

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *