Samsung verwacht winstval door zwakke vraag geheugenchipsVoor de periode juli tot en met september wordt een bedrijfswinst van 2,4 biljoen won, zo’n 1,7 miljard euro, verwacht, meldt de groep op basis van voorlopige cijfers. Dat is 78 procent minder dan een jaar geleden. De verwachting is dat de omzet in dezelfde periode met bijna 13 procent zal dalen tot 67 biljoen won. Samsung zal eind deze maand de definitieve resultaten publiceren.

Zuid-Koreaanse chipfabrikanten zoals Samsung hebben de afgelopen jaren recordwinsten geboekt doordat de prijzen voor hun producten enorm stegen. De vraag groeide tijdens de coronaviruspandemie toen consumenten tijdens de lockdowns massaal computers en smartphones kochten, wat chipfabrikanten ertoe aanzette de productie op te voeren. Maar de consumentenvraag daalde snel toen de lockdowns werden opgeheven en verder verzwakt in het licht van de stijgende inflatie en stijgende rentetarieven.

De voorlopige resultaten van Samsung werden gewaardeerd door beleggers. Het aandeel noteerde woensdag 3,5 procent hoger op de beurs van Seoul, in de hoop dat Samsung het dieptepunt van zijn winstdaling heeft bereikt. In het tweede kwartaal kelderde de winst van het bedrijf met 95 procent.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *