Toernooidirecteur Australian Open heeft heuglijk nieuws: Rafael Nadal gaat na een jaar rentree maken | Sport

[ad_1]

De Spaanse toptennisser Rafael Nadal speelt in januari op de Australian Open, zei toernooidirecteur Craig Tiley woensdag. “We kunnen hier exclusief onthullen dat Rafa terug zal zijn”, zei Tiley in The Today Show. “Wij hebben er enorm veel zin in: de kampioen van 2022, dat is geweldig.” Nadal heeft het nieuws zelf nog niet bevestigd.

De 37-jarige voormalige nummer één van de wereld heeft niet meer gespeeld sinds januari, toen hij tijdens een nederlaag in de tweede ronde op de Australian Open een heupblessure opliep. In juni onderging Nadal een operatie aan een heupspier. De verwachting was dat hij ongeveer vijf maanden aan de kant zou staan. Maar blijkbaar verloopt het herstel zo voorspoedig dat hij denkt in januari weer een grand slam te kunnen spelen. In juli Nadal hervatte de training.

Nadal heeft herhaaldelijk aangegeven na het seizoen 2024 te verwachten met pensioen te gaan, deels vanwege zijn leeftijd, deels vanwege blessures. De Spanjaard is gedaald naar nummer 240 op de ranglijst, maar komt in Australië in aanmerking voor de beschermde status nadat hij geblesseerd is geraakt en minimaal een half jaar niet heeft deelgenomen aan een tennisevenement.

Twee overwinningen

Nadal heeft de Australian Open twee keer gewonnen. Zijn laatste overwinning kwam in 2022, toen hij de Rus Daniil Medvedev versloeg en de eerste man in het Open-tijdperk werd die in de finale terugkeerde van een achterstand van twee sets. Het betekende zijn 22e en voorlopig laatste Grand Slam-titel.

Voor Nadal zou deelname aan de Olympische Spelen van komende zomer in Parijs een doel zijn. Er wordt in de tenniswereld gespeculeerd dat de Spaanse toptennisser dubbelspel zou spelen met zijn troonopvolger Carlos Alcaraz, die zeventien jaar jonger is dan hij.

Bekijk hieronder onze tennisvideo’s

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *