Israeli flags stolen from about 20 Urk homes and set on fire

[ad_1]

Bijna twintig Israëlische vlaggen werden in de nacht verzameld en in brand gestoken op Urk, bevestigde de politie aan NL Times. De gemeente Urk laat weten dat de vlaggen uit woningen zijn gehaald en in brand zijn gestoken naast de kerk De Poort, een gereformeerde protestantse kerk.

“Veel mensen in onze gemeente voelen zich verbonden met de mensen in Israël, daarom hangen ze vlaggen aan hun huizen”, zegt een woordvoerder van Urk woensdag tegen NL Times. “Gisteravond werden ongeveer twintig Israëlische vlaggen neergehaald, verzameld en verbrand naast een kerk.”

“We hebben inderdaad berichten ontvangen over Israëlische vlaggen die op Urk in brand zijn gestoken”, zegt een woordvoerder van de politie. In de wijken waar de incidenten plaatsvonden waren politieagenten aan het werk om meer informatie te verzamelen en slachtoffers de kans te geven aangifte te doen.

De politie werd ook op de hoogte gebracht van een video die online viraal ging, waarin iemand op een Israëlische vlag stampt terwijl hij deze van de voorkant van iemands huis verwijdert. Iedereen met video, afbeeldingen of informatie gerelateerd aan het onderzoek moet contact opnemen met de politie, zegt een woordvoerder tegen NL Times. Er zijn geen arrestaties verricht en de politie heeft geen beschrijving vrijgegeven van iemand die verdacht wordt van betrokkenheid.

De woordvoerder van Urk laat weten nog niet besloten te hebben of ze als gemeente aangifte gaan doen, of dat aan de individuele huishoudens overlaten. Ze zei dat de Israëlische vlag ook werd gehesen bij het stadhuis van Urk, waar hij de hele week zal blijven hangen. Die vlag werd niet neergehaald en samen met de anderen bij de kerk van De Poort verbrand. Het puin is door de gemeente opgeruimd.

De woordvoerder zei dat ze niet weet of die kerk om een ​​bepaalde reden is gekozen of dat deze willekeurig was. De Bethelkerk, een kerk die verbonden is met de kerk van De Poort, zou woensdagavond een evenement organiseren met de naam ‘Urk zingt voor Israël’.[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *