Israëlische vlaggen op Urk van huizen gehaald en in brand gestoken

[ad_1]

Op Urk zijn in de nacht van dinsdag op woensdag ongeveer twintig Israëlische vlaggen uit huizen gehaald en in brand gestoken. Een woordvoerster van de gemeente bevestigde een bericht daarover op Omroep Flevoland.

“Sommige mensen op Urk voelen zich verbonden met Israël en hebben de Israëlische vlag gehesen. Gisteravond zijn er enkele vlaggen van de huizen verwijderd en verbrand”, zei ze. De vlaggen werden verzameld en naast een kerkgebouw in brand gestoken.

,,Dit is niet toegestaan. We hebben vrijheid van meningsuiting en die moet je respecteren”, zei burgemeester Cees van den Bos woensdag op X, voorheen Twitter. “Vertrouw erop dat deze gebeurtenis de volledige aandacht heeft van de gemeente en de politie.”

De gemeente heeft alles opgeruimd. Het is niet duidelijk wie verantwoordelijk is voor de diefstal en vernieling. De politie meldt dat er een buurtonderzoek loopt en vraagt ​​beelden op, onder meer van deurbelcamera’s. Een politiewoordvoerster zegt dat er woensdagochtend al meerdere meldingen binnenkwamen van bezitters van vernielde vlaggen. Ze roept andere slachtoffers op om ook aangifte te doen.

De gemeente had dinsdag op X gemeld dat mensen op Urk zich verbonden voelen met Israël, “en daarom hijsen wij deze week elke ochtend de Israëlische vlag op ons gemeentehuis.”

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *