SC Heerenveen weet weer wat winnen is: ploeg verslaat PEC Zwolle in oefenduel

SC Heerenveen versloeg woensdagmiddag in een besloten oefenwedstrijd PEC Zwolle: 1-0. Het enige doelpunt werd gescoord door Amir Ismaïl.

Zowel SC Heerenveen als PEC Zwolle, de club waar Johnny Jansen dit seizoen trainer is, misten meerdere spelers vanwege internationale verplichtingen. Zo waren Andries Noppert, Ion Nicolaescu, Osame Sahraoui en Patrik Walemark afwezig bij Heerenveen.

Het enige doelpunt van de wedstrijd viel vlak voor tijd en kwam via de voet van Amir Ismaïl, die normaal als aanvaller speelt bij Heerenveen onder 21. Mickey van der Hart hield de hele wedstrijd, terwijl Denzel Hall en Anas Tahiri van de veldspelers kreeg met 76 minuten de meeste speeltijd van coach Kees van Wonderen. Ché Nunnely, die afgelopen weekend tegen NEC ontbrak met knieklachten, speelde de helft van de wedstrijd.

AZ-uit

Heerenveen speelt volgende week een privé-oefenwedstrijd. Vanwege veiligheidsredenen en bij uitbreiding vergunningaanvragen van gemeenten maken de clubs de tegenstander en locatie niet bekend. Heerenveen vervolgt de competitie op zaterdag 21 oktober met een uitwedstrijd tegen AZ.