‘Als jullie mijn dochter kapotmaken, maak ik jullie kapot’. Ruzie stadhuis Meppel en de buren loopt hoog op


Ondanks glasheldere tekst in een vergunning ontkent de gemeente Meppel dat de parkeerplaats achter het stadhuis bedoeld is als evenemententerrein.

Ondanks glasheldere tekst in een vergunning ontkent de gemeente Meppel dat de parkeerplaats achter het stadhuis bedoeld is als evenemententerrein. Foto: Wilbert Bijzitter

‘Als jij mijn dochter vernietigt, zal ik jou vernietigen. En dat is geen bedreiging, maar een belofte.’ Harde woorden richting wethouder Robin van Ulzen en twee gemeenteadvocaten dinsdagavond tijdens een bewonersbijeenkomst in het gemeentehuis van Meppel.

Bewoners van De Boompjes en Noordeinde blijken in huizen te wonen die geen woonfunctie hebben. De vader van een jonge bewoner van De Boompjes is woedend als hij van wethouder Robin van Ulzen en twee gemeentejuristen hoort dat de gemeente zegt op korte termijn weinig te kunnen doen aan de situatie van woningeigenaren op De Boompjes en Noordeinde.

Zijn dochter heeft drie jaar geleden hard gespaard om het huis aan de Boompjes te kopen. Ze is een alleenverdiener en een paar maanden geleden ontdekte ze dat haar woning ongeveer de waarde van een paardenstal waard is, omdat het pand geen woonbestemming heeft. De advocaat van de gemeente wijst er in het gesprek op dat de ‘kopende partij een onderzoeksplicht heeft’.

Vrouw barst in snikken uit

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *