Oh ja, klinkt het ineens, we zijn op Kerstavond met zijn vieren en doen lootjes. ‘Je krijgt een mail’ | column Herman Sandman

[ad_1]

Oh ja, klinkt het ineens, we doen dit jaar ‘lootjes’. Ik kom net thuis van het voetbal en plof neer op de bank.

‘Op kerstavond,’ vervolgt mijn vrouw, ‘zijn we met z’n vieren. Weet je dat? U ontvangt een e-mail.”

AH leuk. Het duurt nog geen drie jaar voordat de mannen het huis verlaten, dus elke gezellige bijeenkomst is welkom.

Ik begrijp de opmerking over e-mail pas als ik de inbox open en een bericht zie: ‘Bevestig je deelname aan de Kerst 2023-groep’. “Groep?”, vraag ik, “we zijn met z’n vieren. Jij, ik, oudste, jongste. Onze familie, is dat een groep?”

Maar voordat ik kan beginnen te praten over wat er mis is met de stukjes papier, zegt ze dat de oudste het heeft gemaakt en dat ik gewoon moet doen wat mij wordt opgedragen. Maak een verlanglijstje en trek loten.

Nadat ik heb bevestigd dat ik deelneem, volgt er direct een nieuwe mail: ‘Beste Herman, Je maakt nu deel uit van de Kerst 2023 groep. Vanaf de groepspagina maak je een verlanglijstje en trek je een kaartje.’

Het blijkt via de site www.lootjestrek.nl te zijn. Ik druk op een andere knop en er verschijnt een rotor met de vier namen van onze familie. Zoals een gokautomaat. Met nog een klik start ik hem, totdat hij stopt bij een naam. Bijna mijn eigen.

Het verlanglijstje is een stuk lastiger, want verder dan een boek kom ik niet. Een duur boek. Dit past volgens haar echter binnen het afgesproken bedrag. “Wij betalen natuurlijk voor alles.”

,,Oh.”

Ik wil ook een joggingbroek, maar als ze zegt dat ik merk en kleur moet aangeven, knik ik: “Jullie zijn drie heel modebewuste mensen, dus… oh wacht, ik wil ook een luchtgeweer.”

MOMENT

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *