Pasta all’assassina | wat eten we vandaag?Wat eten we vandaag? Op het menu staat pasta all’assassina. Hoe je het op tafel krijgt, lees je hier.

Pasta all’assassina is een klassiek pastagerecht uit Puglia, bestaande uit knapperige, bijna verbrande spaghetti in een pittige tomatensaus.

Ingrediƫnten

Voor 4 personen:

300 gram spaghetti

Verse basilicum, gehakt (optioneel)

Een (giet)ijzeren pan (groot genoeg voor de spaghetti)

Voor de saus:

2 of 3 teentjes knoflook, fijngehakt

Veel rode chilivlokken

400 gram tomatenpassata

1 tot 2 eetlepels tomatenpuree of tomatenconcentraat

Zout en peper

100 ml olijfolie

Zo maak je het:

Begin met het maken van de tomatenbouillon. Voeg de passata toe aan een pan. Vul vervolgens de fles volledig met water, sluit de dop, schud kort en doe hem in de pan. Voeg ook de tomatenpuree en een flinke snuf zout toe en roer alles goed door elkaar. Verhoog het vuur tot middelhoog en laat het mengsel koken tot het heet is. Zet vervolgens het vuur lager en houd de saus warm terwijl je de spaghetti bereidt.

Verhit de olijfolie in een grote ijzeren koekenpan op hoog vuur en voeg de knoflook en chilivlokken toe. Laat dit ongeveer een minuut in de hete olie sissen. Voeg de rauwe spaghetti toe aan de pan met de hete olie en bak een minuut. Voeg vier grote eetlepels hete tomatensaus toe aan de pan met spaghetti. Kook de spaghetti totdat bijna alle saus is opgenomen of verdampt. Draai de spaghetti met een tang om en laat opnieuw sudderen tot hij begint te karamelliseren en van kleur verandert.

Herhaal dit proces; Voeg telkens een pollepel tomatenbouillon toe tot de spaghetti gaar is en begint te karameliseren. Proef de spaghetti om te controleren of deze gaar is en voeg indien nodig extra zout en een beetje peper toe. Serveer de pasta all’assassina in een diep bord en garneer eventueel met wat fijngehakte verse basilicum.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *