De kluisjes van middelbare scholieren in Waadhoeke worden dit jaar gecontroleerd. Er wordt extra gelet op wapens, drugs, alcohol en vuurwerk

[ad_1]

Dit jaar worden op alle middelbare scholen in de gemeente Waadhoeke de kluisjes van leerlingen gecontroleerd om de veiligheid in de leeromgeving te vergroten.

De gemeente zegt dit te hebben afgesproken met de directie van CSG Anna Maria van Schurman in Franeker, RSG Simon Vestdijk in Franeker en Campus Middelsee in Sint Annaparochie.

De controle, die wordt uitgevoerd door een medewerker van de school, zal plaatsvinden door middel van steekproeven. Volgens de gemeente wordt er extra gelet op de aanwezigheid van messen, wapens, drugs, alcohol en vuurwerk. Als er iets wordt aangetroffen dat strafbaar is, zal de politie daarop handhaven, aldus de gemeente.

Wethouder René de Vries vindt het belangrijk dat leerlingen zich veilig voelen op school. “Als je je veilig voelt op school, kun je het beste van jezelf vragen en geven. Vuurwerk, wapens, drugs en alcohol passen daar niet in.”

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *