Weer 2000 vierkante meter erbij: zoveelste uitbreiding voor Campus Kollum

[ad_1]

Geopend in 2019, en sindsdien vrijwel altijd te krap: de Kollum Campus moet voortdurend uitbreiden om het groeiend aantal studenten bij te houden.

Campus Kollum gaat weer uitbreiden. Het complex van 10.000 vierkante meter krijgt een extra 2.000 vierkante meter, op de plek van het voormalige dorpshuis De Colle.

Te strak bij het openen

Op de Campus bevinden zich middelbare scholen !mpulse Piter Jelles en het Lauwerscollege, samen met de bibliotheek en theater de Colle.

Toen het gebouw in 2019 openging, bleek het meteen te krap: waar 425 studenten verwacht werden, schreven zich 535 in. Begin vorig schooljaar waren dat er al 680, en de groei is nog niet voorbij.

Vorig jaar trokken de scholen aan de bel bij de gemeente, die vervolgens 100.000 euro vrijmaakte om het voormalige gebouw van het Lauwers College te renoveren tot acht klaslokalen. En nu is er nog een ander ruimtegebruik.

Steenworp

Noardeast-Fryslân stelt nu voor om de bibliotheek en het dorpshuis te verhuizen naar een nieuw pand op de plek van het voormalige dorpshuis De Colle, ook wel de Van der Bijhal genoemd. Deze plek ligt op steenworp afstand van de Campus en het in 2021 gebouwde Kindcentrum, waarin twee basisscholen en kinderopvang zijn gevestigd.

Met de verhuizing van de bibliotheek en het dorpshuis komt er 1000 vierkante meter vrij op de Campus; Daarnaast wordt het complex uitgebreid met 2.000 vierkante meter om de verwachte groei aan studenten te kunnen huisvesten.

Binnenkort worden de plannen aan de gemeenteraad voorgelegd.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *