‘Enge’ clown die mensen laat schrikken gaat viral op Tiktok, politie ontvangt meldingen | Binnenland

[ad_1]

De afgelopen drie weken heeft de politie meerdere meldingen ontvangen over een roodharige ‘enge’ clown die in Amersfoort rondloopt. Op het sociale medium Tiktok verschenen onlangs twee video’s waarin te zien is hoe de clown in het donker mensen bang probeert te maken. De video’s zijn ongeveer 200.000 keer bekeken.

Het eerste filmpje over de clown, waarin hij op een fietspad achter een man aan rent, werd ruim drie weken geleden door een anoniem account op Tiktok geplaatst. Woensdag is er nog een video toegevoegd. Dit keer loopt de clown rustig richting een snel rijdende auto, die een parkeerplaats in een woonwijk verlaat. Het is onduidelijk of deze acties al dan niet in scène zijn gezet.

De beelden zijn inmiddels ruim 200.000 keer bekeken, 17.000 keer geliked en honderden reacties ontvangen. Van tenminste één video is bekend dat deze in Amersfoort is opgenomen.

‘Hou het goed in de gaten’

De politie kent de beelden van de clown. Volgens woordvoerder Joost Lanshage ontving de politie in drie weken tijd ‘een klein aantal’ meldingen. Het laatste rapport dateert van anderhalve week geleden.

Zeker is dat mensen de clown in Amersfoort hebben gezien. Maar zijn zij ook geschokt? Dat is lastig terug te vinden. “Het kan ook zijn dat mensen hem ergens hebben gezien – bijvoorbeeld terwijl hij over het fietspad rent – ​​en daarom aangifte hebben gedaan bij de politie.”

Het aantal meldingen neemt af, zegt de politiewoordvoerder. “Maar we houden het uiteraard wel in de gaten. Mensen kunnen zich kleden zoals ze willen, maar het mag anderen niet afschrikken. Daar hebben wij zin in.”

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *