Jong Oranje op koers voor EK: klinkende zege in Georgië dankzij Bjorn Meijer en Noah Ohio | Nederlands voetbal

Kwalificatie voor het EKJong Oranje heeft een klinkende overwinning behaald op leeftijdsgenoten uit Georgië. De ploeg van bondscoach Michael Reiziger won met 0-3 in Georgië en zette daarmee een enorme stap richting deelname aan het EK 2025 in Slowakije. Jong Georgië was het enige land in de groep dat net als Jong Oranje geen punten had verspeeld.

Wie de openingsfase tussen Jong Georgia en Jong Oranje heeft gezien, had waarschijnlijk niet voorspeld dat de formatie van Reiziger uiteindelijk een relatief eenvoudige avond zou beleven in het Georgische Batumi. Doelman Calvin Raatsie moest snel in actie komen, waarna de paal ook een Georgische openingstreffer in de weg stond. Het jonge Georgië, dat net als Jong Oranje de eerste twee EK-kwalificatiewedstrijden had gewonnen, waarschuwde krachtig.

Het was aan Bjorn Meijer te danken dat Jong Oranje niet echt in de problemen kwam. De twintigjarige verdediger van Club Brugge knikte na 26 minuten thuis uit een corner van Sontje Hansen, waarna diezelfde Meijer vlak voor rust zelfs nog een keer scoorde. Na wederom een ​​fraai achterhoedegevecht van Hansen bepaalde de vleugelverdediger de ruststand op 0-2, nadat ook Kenneth Taylor, Ruben van Bommel en Ryan Flamingo dicht bij een doelpunt waren. Dit betekende dat er voor Reiziger en consorten niets meer aan de hand was.

In de tweede helft steeg de score nog verder. Noah Ohio, die Emanuel Emegha moest dulden in de wedstrijden tegen Moldavië (3-0) en Noord-Macedonië (2-0), mocht dit keer bij afwezigheid van Emegha aan de aftrap spelen en er werd dankbaar gebruik gemaakt van de Luikse spits. van. Na een mooie combinatie met Taylor, die onlangs een doelpunt afgekeurd zag worden, schoot Ohio de bal in de hoek. Hij scoorde zijn tweede doelpunt in deze EK-kwalificatiecyclus.

Na die 0-3 kreeg Young Georgia een aantal enorme kansen, maar de Georgische vizieren werden niet goed afgesteld en als dat wel het geval was, zat Raatsie op de goede plek. Zo behoudt Jong Oranje na drie wedstrijden een perfecte score: negen punten, acht doelpunten voor en nul tegen. Die perfecte reeks moet dinsdag een vervolg krijgen op bezoek bij Jong Gibraltar.