Wie vermoordde twintig jaar geleden Fokko Werkman uit Haule? Politie zoekt een man die een shagje heeft gerookt in zijn woning

[ad_1]

De politie is op zoek naar een man die twintig jaar geleden tabak rookte in de woning van herbergier Fokko Werkman in Haule.

Werkman kwam door geweld om het leven. De politie vermoedt dat de roker zich kort voor het overlijden van Werkman in de woning achter het café bevond. Het coldcaseteam van de politie Noord-Nederland heeft de zaak donderdag heropend.

Op zondag 12 oktober 2003 werd het lichaam van Fokko Werkman gevonden in de woning achter café De Turfsteker. Sporenonderzoek leverde onder meer de sigarettenpeuk op. Uit DNA-onderzoek is gebleken dat de tabak door een man is gerookt en dat het niet Werkman zelf was. Maar ondanks uitgebreid onderzoek en aandacht in diverse tv-programma’s werd de roker nooit gevonden. De zaak werd ook nooit opgelost.

Volgens de politie mist de familie van de café-eigenaar de man nog dagelijks. Het motief voor de moord of doodslag is onbekend. Iedereen die meer informatie heeft, kan indien nodig anoniem de politie bellen.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *