Kerstbomen, oliebollenkramen en kerstshows: we kunnen niet wachten tot Kerstmis | Binnenland

[ad_1]

Het is nog maar oktober, maar dat houdt veel mensen niet tegen. Kerst komt eraan! Van drukke rijen voor de oliebollenkraampjes tot volle tuincentra vanwege hun kerstshows. De boom staat al en daarmee is de kerstsfeer in volle gang. “Voor sommigen begint de kerstperiode pas na Sinterklaas, voor mij al in oktober.”

Sinds 2 oktober is de Haagsche Oliebollenbakkerij weer open. “Het is gezellig druk”, zegt eigenaar Jan Vermolen. Volgens hem lijkt het zelfs elk jaar drukker te worden. “Tot nu toe lijkt het een gemiddelde maand november. Iedereen vindt het geweldig. Het is gezellig en sfeervol. Iedereen kijkt uit naar Kerstmis.”


Dit jaar hebben we voor het eerst ook een oliebol gevuld met Kinder Bueno. Dat begint een echte hype te worden

Jan Vermolen, Eigenaar oliebollenkraam

Uiteraard verkoopt hij de ambachtelijke oliebollen, krentenbollen en appelbeignets. Vermolen: “Dit jaar hebben we voor het eerst ook een oliebol gevuld met Kinder Bueno. Dat begint een echte hype te worden.” Zelf heeft hij er al een paar gegeten. “Als eigenaar moet je uiteraard alles goedkeuren!”

Jan Vermolen junior en senior staan ​​weer met hun oliebollenkraam op de hoek Grote Marktstraat en Spui.
Jan Vermolen junior en senior staan ​​weer met hun oliebollenkraam op de hoek Grote Marktstraat en Spui. © Frank Jansen

Het decoreren is begonnen

Saskia de Laat uit Eindhoven is zelfbenoemd kerstholic en is al in de kerstsfeer. “Het is heerlijk vanwege de nostalgie en het brengt je innerlijke kind naar boven.” Deze week is ze begonnen met het inrichten van haar huis. “Elke kamer krijgt een kleine kerstmake-over”, zegt ze. “Niet overdreven, maar wel lekker stijlvol.” Ieder jaar kiest ze een ander thema, dit jaar is dat zo bos glamour. Ze verandert de decoraties elk seizoen. “Kerstmis is mijn favoriete seizoen. Het huis is een mooie outfit en de decoraties zijn de accessoires.”

Saskia de Laat houdt van Kerstmis.
Saskia de Laat houdt van Kerstmis. © Saskia de Laat / Christmaholic

Hoeveel kerstbomen er in huis zullen staan, weet ze nog niet. “Het is altijd afwachten hoe alles afloopt. Er komt in ieder geval een grote boom in de woonkamer en wat kleinere bomen in de slaapkamer en het thuiskantoor.” Sky Christmas is aan tijdens het versieren. Het kerstradiostation is sinds 1 oktober beschikbaar.

Ieder jaar deelt ze in een blog de kerstvooruitzichten met zoveel mogelijk mensen. “Mensen die niet van Kerstmis houden, begrijpen niet dat het niet alleen maar om die twee dagen gaat. Het is echt een hele tijd. Voor sommigen begint dit pas na Sinterklaas, maar voor mij begint het met de opening van de kerstshows in tuincentra.”

Magische kerstdorpen

De Laat heeft ook een aantal tuincentra bezocht en zij is zeker niet de enige. Het is erg druk bij Intratuin Halsteren. “Wij merken al een paar jaar dat er veel mensen naar onze kerstshow komen”, zegt marketingmanager Gerrie Veraart. “Daarom gaan wij in het laatste weekend van september open.” Hij merkt dat consumenten al vroeg behoefte hebben aan de kerstperiode. Het thema dit jaar is ‘Hier komt Kerstmis tot leven’. Ook Veraart is helemaal in de ban van Kerstmis. “Het is zo leuk als je hier werkt, ik besteed er veel tijd aan.”

Het geheel rinkelt en glinstert. Er zijn kerstbomen, kerstpoppen, kerstservies en natuurlijk de miniatuurdorpjes. “Dit jaar hebben wij wederom een ​​prachtig kerstdorp tentoongesteld. Klanten vinden het geweldig, het komt echt tot leven”, zegt Veraart.

Dit jaar begon de drukte zelfs eerder dan voorheen. Dat komt volgens hem door het uitgebreide Disney-assortiment, ook in kerstsfeer. “Ik ben zelf een Disneyfanaat en ik heb een leuk collectorsitem gezien. Daar ga ik zeker naar kijken, want ik wil het op mijn dressoir zetten.”

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *