CIDI-directeur: we leven dag en nacht mee met Israël

[ad_1]

Mestrum zei dat hij het “hartverwarmend” vond hoeveel mensen ondanks politieke en religieuze meningsverschillen solidariteit toonden met de slachtoffers van de Hamas-aanval. Na de toespraak van Mestrum werd een minuut stilte gehouden. Vervolgens kwamen zanger Lenny Kuhr en Rachel Meijler aan het woord. De 19-jarige kleinzoon van Kuhr raakte gewond tijdens de strijd in Israël en zijn toestand is nu stabiel. Meijler, die in Israël woont maar om veiligheidsredenen terugkeerde, verloor haar neef die op het festival was waar honderden mensen werden vermoord.

Oud-minister Uri Rosenthal vergeleek ‘de moordzuchtige bende’ Hamas met IS en Hezbollah. Volgens Rosenthal zijn ze er allemaal op uit ‘de Joden in Israël uit te roeien, waar dan ook ter wereld’. Hij noemde Hamas ook ‘de vijand van de vreedzame Palestijnen’. Rosenthal zei dat hij het een goede zaak vond dat burgemeester Halsema de Israëlische vlag liet wapperen, wat met luid gejuich werd ontvangen, en dat hij als Rotterdammer ‘verdrietig’ was dat burgemeester Ahmed Aboutaleb ‘dat niet durfde’. ‘. Oud-minister Ferd Grapperhaus pleitte op het podium voor ‘nultolerantie’ ten aanzien van antisemitisme in de Nederlandse samenleving.

Bloemen

Een rabbijn hield een gebed, de Kaddish, waarna ‘het lied van de hoop’ werd gezongen. De eerder uitgedeelde bloemen werden aan het einde van het evenement in de vorm van een Davidster neergelegd. De organisatie en de politie vroegen de aanwezigen om voor hun eigen veiligheid de Israëlische vlag op te bergen bij vertrek.

Enkele duizenden mensen woonden het evenement bij. Onder de aanwezigen bevonden zich VVD-Kamerlid Ulysse Ellian, wiens vader, rechtsgeleerde Afshin Ellian, als spreker op het podium stond, ChristenUnie-fractieleider Mirjam Bikker en raadslid Itay Garmy van Volt in Amsterdam.

Donderdag was er een pro-Palestijnse demonstratie in Den Haag. Even na 17.30 uur stonden er enkele tientallen mensen op het Plein. Ze droegen Palestijnse vlaggen en spandoeken met teksten als ‘Boycott Israel’.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *