Mag Tynaarlo ambtenaar toch ontslaan? Gemeente gaat in beroep. ‘Genoeg aanknopingspunten voor nieuwe zaak’De gemeente Tynaarlo aanvaardt de uitspraak van de kantonrechter in Assen niet. Deze week stelde hij dat Tynaarlo een manager niet mag ontslaan na een groot arbeidsconflict. De gemeente gaat in beroep.

Een woordvoerder van de gemeente Tynaarlo bevestigt dit. De gemeente wil de uitspraak, die eerder deze week in kort geding werd gedaan, niet aanvaarden. Tynaarlo wil een manager ontslaan, onder meer omdat zij volgens de gemeente haar plek binnen de gemeentelijke hiërarchie niet kent, weinig loyaliteit heeft tegenover Tynaarlo en haar medewerkers zou ophitsen tegen het hoger management.

Onredelijke eisen van de gemeentebestuurder

Tynaarlo wilde van de manager af en probeerde haar te ontslaan. De vrouw was het daar niet mee eens: ze vindt dat ze haar werk goed doet en wil gewoon weer aan de slag.

Het standpunt van de gemeente werd niet gehoord door de rechtbank, die de gemeente deze week op alle punten in het ongelijk stelde. Sterker nog, de gemeentesecretaris (eigenlijk haar baas) van Tynaarlo stelde onredelijke eisen aan de vrouw en wilde eigenlijk helemaal geen oplossing. Hij zei tegen de rechter dat het ondenkbaar was dat de vrouw haar baan op het gemeentehuis zou kunnen hervatten.

Grote klap voor Tynaarlo

De rechter gaf aan dat het beeld dat de gemeente Tynaarlo, en specifiek de gemeentesecretaris, schetst, op geen enkele wijze herkenbaar is. De medewerker zou ‘zakelijk en correct’ handelen. Ook haar medewerkers zijn enthousiast over haar prestaties. Ontslaan van de vrouw is volgens de rechter dan ook geen optie.

De uitspraak van de rechtbank is een grote klap voor de gemeente. Hij wil het vonnis niet aanvaarden. Naast het feit dat er al een vacature is vrijgekomen ter vervanging van de betreffende beheerder, gaat de gemeente in beroep bij de rechter. De woordvoerder van de gemeente Tynaarlo zegt dat er voldoende aanknopingspunten in de uitspraak staan ​​om in beroep te gaan.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *