Danny Blind over mogelijke terugkeer bij Ajax: ‘Heb contact gehad met Louis, er is beweging’ | Nederlands voetbal

[ad_1]

met filmpjeDanny Blind staat heel open voor de mogelijkheid om terug te keren in de raad van commissarissen van Ajax. Hij heeft hierover gesproken met Louis van Gaal, die onlangs een adviserende rol op zich heeft genomen bij de club in crisis. Blind moet binnen de raad van commissarissen opnieuw de rol van ‘voetbalman’ gaan vervullen.


Sport redactie


Laatste update:
21:16

“Ik heb contact gehad met Louis”, reageert Blind tegen Ziggo op berichten uit deze krant. “Het is duidelijk dat we een goede relatie hebben. Het zou dus kunnen, maar het is nog niet gebeurd. Er is beweging en er zijn mogelijkheden. Het blijft Ajax, dat is de club waar ik van houd.”

Blind was in totaal 29 jaar in verschillende functies aan Ajax verbonden. Van 2018 tot 2021 was hij commissaris. Daarna hij verliet de raad om zijn handen vrij te hebben als assistent van Van Gaal bij het Nederlands elftal. Er waren ook nog wat andere dingen aan de hand. “Met een aantal transfers was ik het niet eens. Bijna al die spelers zijn inmiddels vertrokken, dus verrast was ik niet. Maar de situatie is nu anders. Er zijn heel verschillende pionnen.”

Danny Blind keert mogelijk terug in de raad van commissarissen van Ajax.
Danny Blind keert mogelijk terug in de raad van commissarissen van Ajax. © Pro-opnamen

Jan van Halst

Hij zou de plaats van Jan van Halst in de raad van commissarissen kunnen overnemen. Hij is doorgestroomd naar een functie als interim-directeur en zal na zijn vertrek niet meer terugkeren naar zijn vorige functie. “Ik heb de rol van de raad van commissarissen altijd met veel plezier vervuld”, zegt Blind. “De raad heeft een toezichthoudende rol en de laatste tijd blijkt dat het op dat vlak wel wat strenger had gekund.”

Een intensievere functie binnen Ajax ambieert hij niet. “Er is ook gesuggereerd dat ik hoofd opleiding of technisch directeur zou worden. Maar ik heb geen zin om daar 24/7 te werken.”

Schema Eredivisie seizoen 2023-2024
kijk hier het volledige eredivisieprogramma voor het seizoen 2023-2024, inclusief alle resultaten. Kijk naar hier de ranglijst.

Luister hier naar al onze voetbalpodcastsBekijk hier alle video’s over het Nederlandse voetbal

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *