Schandaal in kerk VS: pastor laat popster sexy clip opnemen en verliest baan, pand niet meer ‘heilig’ | Show

[ad_1]

Met filmpjePopulaire zangeres Sabrina Carpenter (24) scoort met haar nieuwste clip een hit, maar zorgt voor afschuw bij een Amerikaans bisdom. Daardoor werd een predikant uit zijn functie ontheven omdat hij de kunstenaar opnames liet maken in zijn kerk. Het bisdom vindt de uitslag zo verkeerd dat het gebouw opnieuw ‘geheiligd’ moest worden. Timmerman reageert nu geestig.

Het gaat om de clip van het nummer Veerkracht, dat vorige maand ruim 12,8 miljoen keer werd bekeken op YouTube. Het toont Carpenter die danst op het altaar van een 19e-eeuwse kerk in Brooklyn, waar op pastelkleurige doodskisten staat ‘rust in vrede, teef’. Er wordt aangenomen dat de kisten de mannen bevatten die elkaar kort daarvoor in dezelfde video doodsloegen in een gevecht om de aandacht van Carpenter.

In het bisdom Brooklyn, waar de kerk onder valt, wisten ze niet wat ze zagen. Het team van de timmerman had beleefd toestemming gevraagd en gekregen van de predikant van de kerk, Jamie J. Gigantiello. Hij googlede Carpenter, vond niets twijfelachtig en dacht dat dit project goed zou zijn voor de banden van de kerk met ‘jonge creatieve kunstenaars’.

De man wist dat er een begrafenisscène in de clip zou voorkomen, maar niet dat er doodskisten bij betrokken waren. Hij was niet bij de opname en werd onaangenaam verrast door de ‘uitdagende’ video. Volgens de regels van het bisdom had hij zoiets alleen moeten toestaan ​​als de organisatie het script en de scènes kon zien. Het zal de predikant, die naar eigen zeggen al bijna dertig jaar in het vak zit, duur komen te staan.

Sabrina Carpenter danst rond doodskisten in de clip voor Feather.
Sabrina Carpenter danst rond doodskisten in de clip voor Feather. © YouTube Sabrina Timmerman

Kerk niet langer heilig

De predikant is uit zijn functie als hoofd van de kerk in Brooklyn verwijderd en verliest ook een rol die hij bij het bisdom had. Gigantiello kan aanblijven als vaste predikant. Vanwege het schandaal werd er een speciale dienst met wijwater gehouden om “de heiligheid van de kerk te herstellen en de schade te herstellen”, meldde De New York Times.

De pastoor heeft zijn excuses aangeboden, maar vindt de straf zwaar. Dat denken veel kerkbezoekers ook, aldus de krant. De 4.600 euro die de kerk ontving voor de opnames gaat naar een organisatie die ongeboren kinderen helpt, zodat ‘deze negatieve gebeurtenis het leven bevordert’, aldus Gigantiello.

Carpenter zelf lijkt zich niet bewust van enige schade. “We hebben vooraf toestemming gekregen”, benadrukt ze deze week Verscheidenheid. Gekscherend verwijst ze naar de betekenis van haar achternaam, ‘timmerman’ in het Nederlands. “Jezus was ook een timmerman.”

De ophef zal in ieder geval de aandacht trekken, ook al loopt haar carrière al goed. De zangeres staat momenteel in het voorprogramma van Taylor Swifts immens succesvolle Eras Tour. Carpenter’s eigen concert in Amsterdam afgelopen zomer was in één klap uitverkocht.

Bekijk de clip van Sabrina Carpenter:

Luister ook hieronder naar de AD Media Podcast. Je kunt al onze podcasts vinden op ad.nl/podcasts.Bekijk hieronder onze show- en entertainmentvideo’s:

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *