Tv-recensie | Pannekoek en Paling in het polderglamourcircus van het Gouden Televizier-Ring Gala

[ad_1]

Tantra-seks, dildohelmen, de buik van tv-recensent Angela de Jong – en andere tv-momenten van het afgelopen jaar. Ah, het Gouden Televizier-Ring Gala was weer in de ether. Traditioneel begon het feest op de zogenaamde rode – maar feitelijk blauwe – loper. Een perfect moment voor commerciële praatjes en ongemakkelijke vragen van Splinter Chabot en Britt Dekker. “Wat draag je?” “Wat gaat er door je hoofd?” “Is dat werkelijk alles wat je gaat vragen?”, reageerde presentator Raven van Dorst. “Leuke Britt, goed interview.” Heerlijk huiveringwekkend en het hoofdprogramma in theater Carré was nog niet eens begonnen.

Hoewel het Televiziergala normaal gesproken voelt als het bestellen van de Oscars bij online budgetwinkel AliExpress – nog steeds leuk, maar van mindere kwaliteit – heb ik eerlijk gezegd, ondanks de verwachtingen, genoten van de avond vol polderglamour dit jaar. Voornamelijk dankzij Peter Pannekoek, die samen met Jan Smit de presentatie ‘Pannekoek en Paling’ presenteerde.

Een sterke zet van Avrotros. Of je nu van humor houdt of niet, Pannekoek zorgde voor de zelfreflectie die het Televizier Gala andere jaren ontbeerde. “Het voelt misschien vreemd om deze ceremonie nu te organiseren, want kijk eens wat er momenteel gaande is in de wereld”, begon Pannekoek. “Tegelijkertijd zouden we, als we dat als maatstaf nemen, nooit meer een gala houden, omdat alles belangrijker is dan dit. Dit maakt niet uit.”

Nee, het maakt niet uit, maar het hele polderglamourcircus is leuk. Alle slechte programma’s van het afgelopen televisieseizoen werden belachelijk gemaakt: Avastars, Alles is muziek, VI en – dat zal de NPO waarschijnlijk pijn doen – Op 1. De Zweedse Eurovisie Songfestivalwinnares Loreen werd ingevlogen voor een optreden en zangeres Karsu bracht een eerbetoon aan alle tv-persoonlijkheden die het afgelopen jaar zijn overleden. En vergeet voormalig Coffee Time-presentator Pernille La Lau niet op een eenwieler – het circus was compleet. Dat hadden wij natuurlijk niet willen missen.

Drama versus datingshow

Na alle mannelijke winnaars van vorig jaar waren de vrouwen dit jaar beter vertegenwoordigd. Hélène Hendriks, ook mee Oranje zomer genomineerd voor de Ring, won een ster in de categorie presentator, Noa Vahle kreeg er een als opkomend talent en Bertrie Wierenga werd uitgeroepen tot beste acteur. Bovendien werden er prijzen uitgereikt Weg naar Vegas (Jeugd), Politie 24/7 (Online videoserie) en het afscheidsconcert van Rob de Nijs (Impact).

Na ruim een ​​uur vol dankwoorden was het tijd voor de winnaar van de Televizier-Ring: Oogbollen. Terecht. De BNNVARA-dramaserie ‘vol ouderlijk verdriet en puberstress’ werd in 2020 al genomineerd voor de Zilveren Nipkow Schijf en scoort al vijf seizoenen hoge kijkcijfers. Het was een “fotofinish”, aldus atlete Femke Bol, die de prijs overhandigde aan jarige directeur Will Koopman. Ze had het “helemaal niet verwacht”, reageerde ze emotioneel.

En Koopman was niet de enige die met de winst aan de haal ging Oogbollen niet had zien aankomen, zo blijkt uit het grote aantal reacties op sociale media. Zomerhit B&B vol liefde bereikte elke dag een miljoenenpubliek en ging online door het dak. Oneliners van de deelnemers gingen af viraal en gewone B&B-eigenaren werden opeens beroemdheden.

Lees ook: ‘Elke dag een miljoen kijkers: wat maakt B&B Vol Liefde zo onweerstaanbaar?’

Ongeacht de kwaliteit, bij een publieksprijs wint gewoon het populairste programma. B&B heeft hier flink in geïnvesteerd, maar zonder succes. B&B-eigenaar Joy ging deze week zelfs op één knie voor zijn nieuwe liefde Dani. Gewoon een promotiestunt om stemmen te winnen natuurlijk, want welke ring had hij vast? Juist.

De attributen voor het polderglamcircus mogen weer een jaar de opslag in. Rest ons nog één advies: we zien Peter Pannekoek graag volgend jaar weer.

Ilse van Knegsel vervangt vandaag Rinskje Koelewijn

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *