Frankrijk onderzoekt mogelijke terreurdaad: dode en gewonde bij mesaanval | Buitenland

[ad_1]

Franse aanklagers gespecialiseerd in terrorisme onderzoeken de mesaanval op een school in de stad Arras. Eén persoon werd gedood en twee mensen raakten gewond. Volgens de politie is de gearresteerde verdachte een Tsjetsjeen die in de gaten werd gehouden door de veiligheidsdiensten.

Ook raakten twee mensen ernstig gewond bij de aanval op de middelbare school in Noord-Frankrijk. Volgens een bron gaat het om een ​​beveiliger en een leraar. Het overleden slachtoffer gaf ook les op de school. Volgens de lokale politie is de situatie inmiddels onder controle.

Het motief van de verdachte is nog niet bekend. Hij werd vermeld als een potentiële bedreiging voor de veiligheid, aldus een politiebron. Hij zou tijdens de aanval ‘Allahu akbar’ hebben geroepen. De Franse nieuwszender BFMTV meldt dat de verdachte een 20-jarige oud-student is en dat ook zijn broer is aangehouden.

De aanslag komt bijna drie jaar na de moord op de Franse leraar Samuel Paty, die tijdens een les over de vrijheid van meningsuiting cartoons van de profeet Mohammed liet zien. Hij werd op 16 oktober 2020 in Parijs onthoofd door een geradicaliseerde Tsjetsjeen, vlakbij de school waar hij lesgaf. De dader werd na de moord door de politie doodgeschoten.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *