Michael Dingsdag-effect gaat alsnog in rook op bij FC Volendam: ‘Je hoopt wel op een wonder’ | Nederlands voetbal

[ad_1]

Michael Dingsdag was heel dicht bij een stunt met FC Volendam toen hij op bezoek ging bij Feyenoord in De Kuip. Toch ging het nog mis voor de crisisclub door een doelpunt van Santiago Giménez in de 93e minuut. Het werd uiteindelijk 3-1.

“Het Michael Dingsdag-effect? ​​Ja, dat is helaas niet het geval”, rouwde Dingsdag donderdagavond na afloop. “Dit is best wel zuur. Dit scenario verwacht je niet op voorhand, maar als je er zo dichtbij bent, hoop je op een wonder”, aldus de interim-coach van FC Volendam, die het stokje overnam van Matthias Kohler. Deze week nam hij ontslag nadat de gehele technische kern, inclusief Wim Jonk, vertrok na het vertrek van voorzitter Jan Smit.

Lees ook:
Feyenoordheld Giménez kent de Coen Dillen-index eindelijk kritisch: ‘De eerste 92 minuten waren niet zijn beste’

“Waar het mis ging? Ja, je staat onder grote druk. Je hebt bijna alle wedstrijden gewonnen op één na en die gaat erin”, analyseerde Dingsdag bij ESPN. “Na de 1-0 was ik niet bang voor een monsterscore. Wij hebben erop aangedrongen dat de jongens hun afspraken moesten blijven nakomen en dat hebben ze ook gedaan. de hele wedstrijd. Ze hebben alles gegeven en voor de club gevochten, maar helaas mocht het niet baten.”

Dingsdag zal in eerste instantie tot de winterstop het roer overnemen in Volendam, met volgende week de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen op het programma. Dan verwacht de oud-speler van onder meer Vitesse en SC Heerenveen een stuk aanvallender te gaan spelen. “Dit is niet hoe ik als coach wil voetballen, de bus zo parkeren. Ik speel liever aanvallend voetbal.”

Schema Eredivisie seizoen 2023-2024
kijk hier het volledige eredivisieprogramma voor het seizoen 2023-2024, inclusief alle resultaten. Kijk naar hier de ranglijst.

Programma eredivisie


Stand eredivisie


Luister hier naar al onze voetbalpodcastsBekijk hier alle video’s over het Nederlandse voetbal

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *