Marketeers kruipen bijeen: Okkinga en Brandmerck gaan in Bolsward samen verder

[ad_1]

In Bolsward zijn twee marketing- en communicatiebureaus gefuseerd. De nieuwe Brandmerck Okkinga telt veertig medewerkers.

De twintig medewerkers van Brandmerck wonen nu nog in Sneek, maar over een paar maanden trekken zij bij hun collega’s van Okkinga Communicatie in de voormalige zuivelschool in Bolsward in. Hierdoor ontstaat een van de grotere marketing- en communicatiebedrijven van Fryslân, aldus bestuurslid Gerben Okkinga.

Ook in Groningen is de markt in beweging. Daar richtte het digitale marketingbureau Tomorrowmen het kleinere Rocket Digital op, dat inmiddels iets meer dan vijftig medewerkers op de loonlijst heeft staan. “Sa kinst dyn management en dyn tsjinstferliening ferbreedzje”, legt Okkinga uit.

Poiesz en Elkien

In 1998 startte zijn eigen communicatiebureau in Arum. Tegenwoordig maakt de voormalig handbalspeler met twintig medewerkers reclamecampagnes en marketingstrategieën voor opdrachtgevers als Poiesz Supermarkten, woningbouwvereniging Elkien en Sportstad Heerenveen.

Erwin en Robert Hoekstra stonden in 2017 aan de start van Brandmerck. De online marketeers wisten in zes jaar tijd te groeien van drie naar 25 medewerkers. Het bedrijf regelt onder meer de vindbaarheid van MKB-bedrijven in zoekmachines en sociale media zoals Facebook en Pinterest.

Tekstrobots

“We zijn dus meer dan compleet”, zegt Okkinga. Door copywriters, fotografen en ontwerpers rechtstreeks te koppelen aan digitale specialisten ontstaat een nieuw type reclamebureau. ‘Ik denk dat Deryn je naar hier zal leiden.’

De opkomst van tekstrobots en AI (kunstmatige intelligentie) is een uitdaging voor de industrie. “We hebben daar gewoon een bedreiging van gemaakt”, reageert Okkinga. “Ik denk gewoon dat het werkt voor de tekstschrijvers van bygelyk. AI heeft gewoon alle mogelijke nieuwe mogelijkheden behouden. Als je foto’s of plaatjes hebt, dan kun je heel handig zijn.”

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *