KNVB dient bid in voor ‘duurzaam, toegankelijk en compact’ WK voetbal voor vrouwen in 2027

[ad_1]

De KNVB heeft samen met de Belgische (KBVB) en Duitse (DFB) voetbalbonden het bidbook voor het WK Dames 2027 aan de FIFA aangeboden. Volgens de bond gaat het om een ​​“duurzaam, toegankelijk en compact” wereldkampioenschap.

“De hele wereld moet zich welkom voelen en voetbal kunnen vieren in een gastvrije, vriendelijke en veilige omgeving. Ons doel is om een ​​duurzaam, economisch aantrekkelijk en uniek toernooi te organiseren en de 211 aangesloten verenigingen verder te helpen met hun ontwikkeling van het vrouwenvoetbal. zegt Gijs de Jong, secretaris-generaal van de KNVB.

‘Unieke fanervaring’

Volgens de vereniging zal er over nog geen vier jaar sprake zijn van een unieke fanervaring, als de keuze valt op Nederland, België en Duitsland. “Doordat de speelsteden dicht bij elkaar liggen, kunnen supporters makkelijker en goedkoper meerdere wedstrijden bijwonen en de sfeer in verschillende stadions ervaren”, aldus de vereniging.

“BNG2027 belooft bovendien het commercieel meest succesvolle WK voetbal ooit te organiseren. Het doel is om de inkomsten met 50 procent te verhogen ten opzichte van het WK 2023, onder meer door de mediarechten te verkopen, kosten te besparen dankzij de compactheid van het toernooi, de inkomsten uit de Europese sponsormarkt en hospitality te maximaliseren en een succesvolle kaartverkoop te realiseren.”

Dertien steden

Het WK wordt gehouden in dertien steden. Naast Amsterdam, Eindhoven, Heerenveen, Enschede en Rotterdam zijn dit Brussel, Charleroi, Genk, Gent, Dortmund, Düsseldorf, Gelsenkirchen en Keulen.

Als de drie landen het toernooi organiseren, vindt de loting plaats in Brussel.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *