‘Horrorboerderij’ Aurora Borealis in Wedde staat te koop. Foto’s doen in niks denken aan misstanden die Alberto Stegeman blootlegde

[ad_1]

Zorgboerderij Aurora Borealis in Wedde staat te koop. Een half jaar na de veelbesproken opnames voor Undercover in Nederland is op foto’s van makelaar Namaco Groningen te zien dat de verhuisdozen klaar staan.

De zorgboerderij kwam afgelopen april in het nieuws nadat undercoverjournalist Alberto Stegeman in zijn programma ernstige misstanden uitzond Undercover in Nederland . Het Openbaar Ministerie startte afgelopen najaar al een onderzoek toen Stegeman de beelden aan het Openbaar Ministerie voorlegde. Eigenaren van Aurora Borealis Paul W. en Michel K werden gearresteerd en ondervraagd, evenals een aantal medewerkers. Wanneer de zaak voor de rechter komt, is nog niet bekend, aldus een woordvoerder van het Openbaar Ministerie.

Makelaar Fokke Hamstra van Namaco Groningen heeft dat niet vaak zulke bijzondere woningen te koop , hij zegt. Niet alleen vanwege de historie eromheen, maar ook vanwege het gebouw zelf. “De boerderij heeft een energielabel A en is volledig gasvrij.” De boerderij was destijds vrijwel nieuw gebouwd. Alleen het voorhuis heeft nog de oude bestaande muren. Bovendien is het uitstekend onderhouden. “Dat is zeldzaam, zeker in combinatie met zo’n groepsaccommodatie.”

Stevig prijskaartje

Hoewel het pand volgens het Kadaster nog op naam staat van Paul W. en Michel K., is het al verkocht aan een andere partij uit de Randstad. “Hoe ze elkaar hebben gevonden weet ik niet”, zegt Hamstra. De huidige eigenaar heeft de makelaar benaderd om het pand op de markt te zetten. Dat gebeurde eind september. Hamstra heeft geen contact met de twee verdachten. Ze zijn ook niet meer op de boerderij.

Op de foto’s zijn diverse zitplekken te zien, maar ook veel kamers en meerdere keukens. Allemaal modern, strak en goed geschilderd. Bovendien is er een lift. Het nieuw gebouwde bijgebouw is omgebouwd tot fitnessruimte. “Dat werd gebruikt voor fysiotherapie”, zegt Hamstra. Ook zijn er diverse kantoorruimtes. Het prijskaartje: een coole 1,3 miljoen euro.

‘Het zou mooi zijn als hier goede zorg geleverd wordt’

“Er is enthousiasme voor de zorgboerderij”, zegt Hamstra. Het gaat niet goed, maar bij huizen in die prijsklasse is dat meestal niet het geval, zegt hij. Het zijn vooral mensen die interesse hebben om daar zorg te verlenen. Er zijn geen ramptoeristen of boze e-mails geweest. “Al hadden we dat wel een beetje verwacht. Maar het is ook waar: het gebouw zelf kan niets doen aan wat er is gebeurd.”

Het pand is door de zoon van Paul W. gerenoveerd met het oog op de toekomst, vertelt Hamstra. “Dat is goed gedaan. De vraag aan de koper is: kun je overkomen wat er in het verleden is gebeurd?” Aan de rand van het dorp Wedde, met een ruime tuin en uitzicht over het stroomgebied Westerwoldsche Aa, is het ‘prikkelarm’. plaats, ziet hij. “Het zou mooi zijn als hier binnenkort goede zorg geboden wordt.”

Volgens een woordvoerder van de gemeente Westerwolde is dat mogelijk, mits aan de voorwaarden wordt voldaan. Het gebouw heeft geen zorgbestemming, waarvoor in het verleden wel een vergunning is verleend. Deze is gekoppeld aan het adres en kan dus worden overgedragen aan de nieuwe koper, maar er moet wel exact aan de vergunning worden voldaan.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *