Landgoed Twente Marathon: Juichend over de finish, ‘Ie bint d’r’! | Dinkelland

[ad_1]

Het is en blijft een bijzondere gebeurtenis. De Landgoed Twente Marathon wordt niet commercieel bepaald, de eindtijd is totaal onbelangrijk en wordt vooral door duo’s verreden. Waar de loper en fietser onderweg van rol kunnen wisselen. Om vervolgens over de finish te juichen: ‘Ik ben er!

De inschrijving voor de vijftiende editie van deze marathon duurde niet langer dan 3 minuten. In deze korte tijd waren alle beschikbare 1.700 startplaatsen bezet. Voor de organiserende werkgroep, onderdeel van de Dionysius Running Group uit Denekamp, ​​is dit het maximale aantal deelnemers. Verder groeien is geenszins een ambitie.

‘Twente beleving’

“Voor ons gaat het om de beleving, om Twente in al zijn facetten. Voor natuur, cultuur, eten en drinken. Een recreatieve tocht in de driehoek Oldenzaal-Denekamp-De Lutte langs de mooiste plekjes van Noordoost-Twente. De route passeert vele particuliere landgoederen en door de rooms-katholieke kerk in Denekamp. Op acht pauzeplekken worden de deelnemers getrakteerd op lekkernijen en muziek”, zegt werkgroepvoorzitter Frits Huttenhuis.


Vijf bubbelbaden, heerlijk tegen pijnlijke spieren. Eén daarvan is een bierspa, die alle ingrediënten van bier bevat

Frans Huttenhuis, Marathonlandgoed Twente

Bubbelbad en bierspa

Hij vervolgt: “Met start en finish op landhuis Het Everloo in Rossum, waar de Denekamper Spatzen spelen. Deze band heeft zelfs een speciaal nummer gemaakt voor onze marathon. En eenmaal over de finish worden de deelnemers getrakteerd op een speciaal bockbier van brouwerij Othmar uit Ootmarsum. Iedereen kan ter plaatse douchen en omkleden of bij spierpijn eerst plaatsnemen in één van onze vijf hottubs. Eén daarvan is een bierspa, die alle ingrediënten van bier bevat. En dan de afterparty in de feesttent, waar de band ENorm speelt.”

‘Met een glimlach’

Huttenhuis zegt met een zeer tevreden gevoel terug te kijken op deze vijftiende editie. “Iedereen loopt hier met een glimlach rond. Ik ben blij dat ik kan deelnemen aan of helpen bij het beheren van dit prachtige evenement. We hebben ongeveer 200 vrijwilligers en werken zelfs met een wachtlijst. Waar vind je dat tegenwoordig?”

We zijn hier!
We zijn hier! © Robin Hilberink

Na de sportieve inspanning is een biertje op zijn plaats.
Na de sportieve inspanning is een biertje op zijn plaats. © Robin Hilberink

Samen in het bubbelbad, goed tegen spierpijn.
Samen in het bubbelbad, goed voor de pijnlijke spieren. © Robin Hilberink

Het thuistraject...
Het thuistraject… © Robin Hilberink

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *