Tweede helft oktober start zonnig en koud

[ad_1]

De tweede helft van de herfst begint deze week met kouder weer dan normaal en na al die herfsthitte is het even wennen.

De zon schijnt uitbundig. De temperatuurvoorspelling wordt richting het volgende weekend onzeker, maar het blijft vrij zonnig. Voor de eerste helft van november wordt wisselvallig herfstweer verwacht, meldt Weeronline.

Deze week wordt het elke dag zo’n 13 graden, wat het fris maakt. Normaal gesproken is het half oktober ongeveer 15 graden. Ook de nachten worden kouder met temperaturen rond het vriespunt. Dit najaar kan het aan de grond voor het eerst licht vriezen en ook plaatselijk op neushoogte kan het vriezen. Mogelijk moeten de ramen dit seizoen voor het eerst gekrabd worden en ook een warme jas is een must.

Veel dagen zijn zonnig, maar vooral op zondag en maandag kunnen er ook buien verwacht worden. Als u een boswandeling gaat maken, vergeet dan niet uw paraplu mee te nemen.

Onzekere temperatuurvoorspelling komend weekend

Vanaf komende vrijdag wordt de temperatuurvoorspelling zeer onzeker. Volgens sommige berekeningen wordt het weer milder met maximumtemperaturen van 15-20 graden, maar het is ook mogelijk dat de middagtemperatuur nog verder daalt tot onder de 10 graden. In beide gevallen blijft het vrij zonnig en valt er slechts af en toe een bui.

Richting eind oktober worden de weersvoorspellingen weer zekerder, met een voorkeur voor normale temperaturen rond de 13 graden en nog steeds droger weer dan normaal.

Ook voor de eerste helft van november worden geen afwijkingen van de normale temperaturen verwacht. Gemiddeld ligt de middagtemperatuur rond de 12 graden. Ook kan er een normale hoeveelheid neerslag verwacht worden, waardoor het vaker zal regenen.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *