Van der Vaart en Polman samen met kinderen, Jake deelt Louboutins uit in huize Leerdam | Sport


Sporters vieren kerstPremier League-sterren als Nathan Aké, Virgil van Dijk en Cody Gakpo voetballen gewoon door in de kerstperiode, maar de meeste sporters hebben nu alle tijd voor familie rond de kerstboom of gaan lekker even op vakantie. Bekijk hieronder een overzicht van de leukste kerstfoto’s en -filmpjes van sporters uit binnen- en buitenland.

Tussen de plichtplegingen door wist Puck Moonen eventjes aan haar schoonfamilie te ontsnappen voor een indoor-rondje op haar racefiets. Compleet in het zweet gewerkt schoof ze daarna aan voor de biefstuk.


In Heerenveen kwam de Kerstman dinsdagochtend op bezoek. Jake Paul verraste vriendin Jutta Leerdam, haar zussen, moeder, oma én broer met gloednieuwe Louboutin-schoenen. Vaders kreeg een jas van Burberry. ,,Ik heb op Instagram ieders stijl bestudeerd en maakte daar mijn beslissing op”, aldus de Amerikaanse YouTuber/bokser/influencer.

Beaudine Leerdam showt haar gloednieuwe Louboutins.
Beaudine Leerdam showt haar gloednieuwe Louboutins. © Screenshot Instagram

Jake Paul verrast de hele familie Leerdam met cadeaus.
Jake Paul verrast de hele familie Leerdam met cadeaus. © Screenshot Instagram

Een fraai familiekiekje uit huize Van der Vaart. Voormalig international Rafael en zijn handballende vriendin Estavana Polman vieren kerst met Damian (zoon van Van der Vaart) en Jesslynn (dochter van Van der Vaart en Polman).


Conor McGregor zag er op zijn paasbest uit op het kerstfeestje dat hij met zijn gezin bezocht. Er werd gegeten, gedanst en gezongen op de tonen van Bob Marley. Al dat vechten lijkt zijn Ierse stembanden wel te hebben beschadigd…


NEC-aanvoerder Bram Nuytinck en zijn Griekse vrouw Nicoletta delen prachtig kerstnieuws. Over drie maanden krijgt hun zoontje Moos een zusje!


Michael van Gerwen hoopt zich over anderhalve week voor de vierde keer in zijn loopbaan te kronen tot wereldkampioen. De Nederlander wenst zijn volgers fijne feestdagen. ‘Ik ben over twee dagen weer terug’, schrijft hij erbij.


Neymar kampt weliswaar met een zware knieblessure, maar laat het kerstfeest niet aan zich voorbijgaan. De Braziliaanse aanvaller zal met zijn krukken echter niet op de dansvloer te vinden zijn.


Luuk de Jong scoorde er de laatste twaalf maanden weer lustig op los. Hij trakteert de PSV-fans op 25 cadeautjes die hij zelf wist uit te pakken. Om in het nieuwe jaar nog aanspraak te maken op de topscorerstitel, moet hij het tempo wel nog wat opkrikken!


Robert Gesink spendeerde de kerst met familie, racefiets én teamgenoot Koen Bouwman. Jumbo-Visma gaat vanaf 1 januari op in Team Visma | Lease a Bike en met die formatie reist Gesink af naar Australië voor de Tour Down Under. Gewoon trainen, dus!


Erik ten Hag heeft in een videoboodschap alle fans van Manchester United bedankt en fijne dagen gewenst. Dat deed de Nederlandse oefenmeester in het Engels uiteraard.


De Jamaicaan Usain Bolt brengt de kerst door met zijn kinderen en vriendin. Vanaf de zijkant bekijkt de voormalig topsprinter hoe de mini-kerstboom versierd wordt.


Max Verstappen verscheen zaterdag op de kartbaan, maar neemt ook de tijd om te poseren voor de kerstboom. De wereldkampioen van de Formule 1 wenst zijn volgers samen met vriendin Kelly Piquet fijne feestdagen. Ook de kerstman kwam op bezoek.


Manchester City-verdediger Ruben Dias zit er warmpjes bij deze dagen. De Portugese mandekker heeft de open haard aangestoken en viert de feestdagen in de zon. Zijn grote volgersschare wordt bovendien getrakteerd op beelden van zijn hond en kerstboom.


De Franse topspits Kylian Mbappé vermaakt zich deze kerst in de sneeuw. De duurste voetballer aller tijden heeft het zo te zien prima naar zijn zin samen met familie.


Ook Visma-renner Steven Kruijswijk heeft de kou opgezocht. Doorgaans legt hij de kilometers per fiets af, deze week doet hij dat op de lange latten.


Rinka Duijndam, deze maand nog vijfde op het WK met de handbaldames, viert de kerst lekker thuis in Wateringen. Samen met haar hondje, uiteraard!


Sarina Wiegman heeft in een videoboodschap alle supporters van de Engelse voetbaldames bedankt voor alle steun het afgelopen jaar. Ze wenst iedereen fijne kerstdagen en een voorspoedig 2024.


Voor Antony zal 2023 niet de boeken ingaan als zijn beste jaar als voetballer. Bij Manchester United kon de miljoenenaankoop zijn stempel maar moeilijk drukken en bovendien deed zijn ex-vriendin aangifte tegen hem. Tijdens de kerst hoeft Antony aan dat alles even niet te denken.


Alisha Lehmann is misschien niet de bekendste voetbalster, maar de 24-jarige speelster van Aston Villa is qua volgers op Instagram de absolute koningin in het vrouwenvoetbal. Met haar miljoenen volgers deelt Lehmann dat ze tijdens de kerst niet stilzit en gewoon in training blijft.


Thibaut Courtois vierde kerstavond in Amerika. Hij bezocht een wedstrijd van de Miami Dolphins tegen de Dallas Cowboys in de NFL. In het Hard Rock Stadium ontmoette hij Ivanka Trump, de dochter van Donald Trump. Hij poseerde er met de drie kinderen van Ivanka.

Thibaut Courtois met de kleinkinderen van Donald Trump.
Thibaut Courtois met de kleinkinderen van Donald Trump. © Instagram: Ivanka Trump

Ook warme kerstgroeten van de Duitse voetbalclub Bayern München deze dagen. Thomas Müller, Manuel Neuer, Leroy Sané, Eric-Maxim Choupo-Moting, Jamal Musiala en Sven Ulreich werden opgetrommeld om enkele kerstliedjes in te zingen.


Ajax-trainer John van ‘t Schip miste de laatste twee duels van Ajax dit seizoen (PEC Zwolle en het verloren bekerduel tegen Hercules) vanwege de bruiloft van zijn zoon aan de andere kant van de wereld. De familie Van ‘t Schip is nog niet huiswaarts gekeerd en brengt ook de kerstdagen door in het oosten van Australië.

John van 't Schip in Australië.
John van ‘t Schip in Australië. © Instagram: John van ‘t Schip

Geen sneeuw voor Calvin Stengs dit jaar, maar een strand, zon en tropische temperaturen. De Feyenoord-middenvelder is deze kerstdagen samen met vriendin Beau de Boer en zoontje Saint in Abu Dhabi.


Rico Verhoeven blikte in onze eindejaarsserie terug op een bewogen 2023. Deze dagen staan voor de kickbokskampioen in het teken van kerst vieren met zijn familie.


Irene Schouten poseert naast de kerstboom, al zit Kerstmis er eigenlijk alweer op voor de drievoudig olympisch kampioene. Vandaag staat ze namelijk alweer op het ijs om zich voor te bereiden op de NK afstanden, die van 28 tot en met 30 december in Thialf worden gehouden.


Kerstman Erling Haaland deed zichzelf dit jaar de Champions League cadeau door in de finale te winnen van Internazionale. De spits van Manchester City zal zich wel wat moeten inhouden tijdens de kerstdiners, want een dag later (op 27 december) staat de lastige uitwedstrijd tegen Everton op het programma.


Max Verstappen verraste zaterdag de fans op het kartcentrum Brasília Kart in de Braziliaanse hoofdstad Brasília. De kersverse drievoudig wereldkampioen Formule 1 ging een avondje karten met de familie van zijn verloofde Kelly Piquet, dochter van de legendarische Braziliaanse F1-coureur Nelson Piquet, óók drievoudig wereldkampioen in de koningsklasse van de autosport. De Mexicaans-Amerikaanse NASCAR-rijder Daniel Suárez maakte eveneens deel uit van het gezelschap. Hij is de verloofde van Kelly’s zus Júlia Piquet.

Verstappen begon als laatste aan de onderlinge kartrace, maar reed na één ronde al voorop. ‘Uiteraard’ won hij.


Vervolgens daagde het ‘kartodrómo’, zoals het kartcentrum in Brasília ook wel wordt genoemd, de rijders en het overige publiek uit om de snelste rondetijd van Verstappen te verbeteren. Dat lukte alleen Rodrigo Piquet, een neefje van Verstappens schoonvader en een van de beste Braziliaanse kartracers.


2023 was een bewogen jaar voor de familie Steijn. Maurice behaalde met Sparta bijna Europees voetbal, maar in de finale van de play-offs verloor hij van het FC Twente van zijn zoon Sem. Bij Ajax werd hij vervolgens al na elf officiële wedstrijden ontslagen. Sindsdien is Maurice gewoon weer de trotse vader van Sem en Biba en man van Priscilla. Het viertal viert de kerstdagen in Marrakech.


De Argentijnse spits Mauro Icardi hield een blauw oog over aan de stadsderby tussen Fenerbahçe en Galatasaray, die weinig met voetbal te maken had. Kort na de wedstrijd zat hij samen met zijn teamgenoot Lucas Torreira, zijn vrouw Wanda en al haar en zijn kinderen aan het kerstdiner in Istanbul.


Jutta Leerdam luidt de kerstdagen in met een dansje met haar vriend Jake Paul, die vorige week Andre August op een waanzinnige knock-out trakteerde bij hun gevecht in Orlando.


Jake deelde ook nog een plaatje vanuit de woning van Jutta in Heerenveen met zijn 25 miljoen volgers op Instagram.


Loris Karius zal voor altijd wel herinnerd worden aan zijn hersenschudding en blunders in de Champions League-finale van 2018 tussen Liverpool en Real Madrid. Tegenwoordig is hij derde doelman bij Newcastle United, maar buiten de lijnen heeft hij het uitstekend voor elkaar.


Lieke Martens heeft even winterstop met haar club Paris Saint-Germain. De aanvalster van Oranje viert de feestdagen samen met haar man Benjamin van Leer in Estepona in het zonnige zuiden van Spanje.


Frank de Boer werd twee weken geleden ontslagen bij Al Jazira, maar bleef nog even hangen in Abu Dhabi. Daar viert hij kerst op het strand met dochter Beau, schoonzoon Calvin Stengs en kleinzoon Saint. Romy de Boer en Joey Kooij zijn ook van de partij in Abu Dhabi, waar het in de kerstperiode dagelijks tussen de 25 en 30 graden is.


Ajax kende op sportief en bestuurlijk vlak een dramatisch 2023, dat vlak voor kerst ook nog werd afgesloten met de historische bekernederlaag door de amateurs van Hercules. De Nederlandse recordkampioen deelde op social media een filmpje waarin het stilstaat bij die rampspoed, maar ook vooruit kijkt.


Feyenoord-linksback Quilindscy Hartman heeft na een mooi 2023 bij Feyenoord (en het analyseren van darts) ook even winterstop. Samen met zijn vriendin Kristy Willemstijn pakte hij het vliegtuig naar New York.

Quilindschy Hartman met zijn vriendin Kristy Willemstijn in New York.
Quilindschy Hartman met zijn vriendin Kristy Willemstijn in New York. © Instagram

Santiago Giménez en zijn verloofde Fer Serrano zijn ook geen types om stil te zitten tijdens de winterstop. De spits van Feyenoord pakte met zijn verloofde en wat andere familieleden het vliegtuig naar Zwitserland.

Santiago Giménez met zijn verloofde Fer Serrano.
Santiago Giménez met zijn verloofde Fer Serrano. © Instagram

Harry Kane verbleef tijdens zijn eerste halfjaar als speler van Bayern München in het luxueuze vijfsterrenhotel Vier Jahreszeiten Kempinski in München. De 30-jarige spits uit Londen heeft net voor de kerst een geschikt huis gevonden waar hij zich kan gaan settelen met zijn vrouw Kate en hun vier kinderen.


De jongens van Soudal Quick-Step zijn beter op de fiets dan in zingen, laten we het daar maar op houden.


Wielrenster Demi Vollering heeft ook een mooi 2023 achter de rug, met onder meer winst in de Ronde van Frankrijk, Ronde van Vlaanderen, Luik-Bastenaken-Luik en de Amstel Gold Race. Ze viert samen met haar vriend Jan de Voogd kerst in pyjama.


De boodschappen voor kerst heeft wielrenster Lucinda Brand alvast bij zich. Met een flinke fles Kwaremont verliet ze zaterdag Antwerpen na de Scheldecross, waarin ze tweede werd en daarmee haar koppositie in het wereldbekerklassement verstevigde.


Wie kan er hoger vliegen? De Kerstman of Epke Zonderland?


Atlético Madrid heeft misschien wel de mooiste kerstboodschap gedeeld met dit fraaie filmpje.


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *