John Meeks grote man bij Donar, dat in Den Helder de tweede competitiezege boekt

[ad_1]

De basketbalspelers van Donar boekten zondagmiddag hun tweede competitiezege van het seizoen. Den Helder Suns werd met 82-51 verslagen.

Donar had verrassend de eerste wedstrijd van de competitie gewonnen tegen titelkandidaat Heroes Den Bosch. Dit werd gevolgd door een nipte nederlaag tegen Feyenoord en een nederlaag in Martiniplaza tegen Zwolle. In Den Helder kregen de Groningers zondag de kans om aan hun zelfvertrouwen te werken. De Noord-Hollanders hebben dit seizoen nog geen wedstrijd gewonnen.

De thuisploeg begon met een opvallende driepunter. Het was de enige voorsprong voor Den Helder in de middag. Donar kwam snel langszij, maar wist in het eerste kwart de beslissende voorsprong niet te slaan: 15-18. In het tweede kwart maakten de Groningers gehakt van Den Helder. De ploeg van coach Andrej Stimac gunde de tegenstander slechts 6 punten en scoorde er zelf 27.

Kleine stap vooruit

Donar kon toen wat langzamer gaan rijden. Den Helder verkleinde de achterstand met vijf punten, maar een spannend vierde kwart bleef uit. Donar won uiteindelijk de wedstrijd met 82-51. John Meeks was uiteindelijk de grote man voor de Groningers met 27 punten.

“Naarmate onze intensiteit in de wedstrijd toenam, begonnen we beter te spelen”, zei Stimac na de overwinning. “Ik heb een aantal goede dingen gezien. Lars Jung speelde belangrijke minuten, de ploeg reageerde goed op de afwezigheid van Theo John, die wat rugklachten had, en John Meeks viel vandaag echt op.”

“We hebben weer een kleine stap vooruit gezet, één van de vele stappen die we nog moeten zetten. Deze overwinning is goed voor het vertrouwen. Dat verdwijnt na zo’n wedstrijd tegen Zwolle. Tijdens de wedstrijd in Den Helder zag ik het weer groeien. Dat merkte ik aan de energie die we brachten en de manier waarop we verdedigden. Zo bouw je het weer op.”

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *