Marco Schuitmaker heeft engelbewaarder. Zanger uit Peize komt met schrik vrij bij auto-ongeluk

[ad_1]

De populaire zanger Marco Schuitmaker uit Peize, bekend van het nummer ‘Guardian Angel’, heeft zaterdagavond een auto-ongeluk gehad. Hij botste tegen een dier dat de weg overstak.

“Gelukkig raakte Marco zelf niet geblesseerd, maar hij was behoorlijk geschrokken”, zegt zijn manager Ronald Bronsema. Het ongeval gebeurde nabij de plaats Terwispel. De zanger was onderweg naar een optreden in Brabant.

“Vermoedelijk heeft hij een hert of ander dier voor de auto gekregen”, zegt Bronsema. De auto was dermate beschadigd dat voor vervangend vervoer moest worden gezorgd. “Marco deed daarna gewoon zijn optreden.”

Megahit

Schuitmaker (24) had afgelopen zomer een megahit met het nummer Beschermengel. Het lied zette zijn leven op zijn kop, zei hij deze maand Dagblad van het Noorden. Schuitmaker trad onlangs op in de Ziggo Dome.

Guardian Angel staat al maar liefst 22 weken aaneengesloten op nummer 1 in de hitlijsten en is 51 miljoen keer gestreamd op Spotify. Dit jaar kwam het nummer in de Top 2000 terecht, op positie 243. Het nummer werd in 1976 uitgebracht door de Belgische schlagerzangeres Mieke en werd geschreven door Pierre Kartner (Vader Abraham).

Het nummer ontstond nadat Mieke een ernstig auto-ongeluk kreeg, maar het overleefde. In het nummer neemt ze de luisteraar mee op een autorit waarbij ze ternauwernood aan een tragisch einde ontsnapt. Het beschrijft het moment waarop ze beseft dat haar leven is gered door een beschermengel.

Schuitmaker maakte er een vrolijk en optimistisch liedje van dat erg populair was.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *