Jaarwisseling onstuimig met stevige wind en kans op felle buien

[ad_1]

Vanuit het zuidwesten trekken buien het land binnen, waardoor nieuwjaarsdag vol afwisseling is.

Overal is het bewolkt en in het zuidwesten kunnen de eerste druppels al vallen. In de ochtend verspreiden de buien zich verder over het land en is de zuidelijke wind overwegend matig tot vrij krachtig. Dat meldt Weeronline.

In de middag volgt een drogere periode waarin zelfs enkele zonnige perioden mogelijk zijn. De wind blijft een factor en wordt op diverse plaatsen behoorlijk krachtig tot mogelijk krachtig aan zee. In de loop van de middag trekken vanuit het zuidwesten weer buien het land binnen. Bij deze buien is er kans op hagel, onweer en harde windstoten. De maximumtemperaturen vandaag liggen rond de 9 graden.

Hevige douches

Tot en met 2024 trekken er in de avond en nacht ook zware buien over het land. Vooral in het westen is er kans op hagel en onweer. Tijdens oudejaarsavond is de kans op een bui het grootst in de westelijke helft van het land, al ligt helemaal droog weer ook in het oosten niet voor de hand. De zuidwestenwind is vrij krachtig tot krachtig op zee en daardoor kan het zijn dat vuurwerkshows moeten worden afgelast.

De temperatuur daalt uiteindelijk naar ongeveer 7 graden en door de harde wind kan het wat kouder aanvoelen.

Wisselvallige nieuwjaarsdag

Nieuwjaarsdag staat in het teken van volatiliteit. Regelmatig trekken er buien over met een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind. Vooral in het westen blijft het risico op hagel en onweer aanwezig.

In de loop van de dag neemt het aantal buien echter af en is er wat ruimte voor de zon. Het is iets minder mild dan de voorgaande dagen met maximumtemperaturen rond de 8 graden.

Kletsnat begin januari

Op dinsdag kun je de paraplu tevoorschijn halen, want vrijwel de hele dag zullen er perioden met regen zijn. De zon is verdwenen achter een dik wolkendek en bij een vrij krachtige zuidwestenwind wordt het zeer mild met zo’n 11 graden. Vooral later op de dag neemt de kans op zware windstoten toe. Het voelt echt herfstachtig. Pas in de nacht naar woensdag wordt het langzaam droger.

Zoveel regen als dinsdag wordt niet verwacht, maar woensdag vallen er nog regelmatig buien. Tussendoor zijn er ook zonnige momenten, die vooral voorbehouden zijn aan de kustprovincies. De zuidwestenwind neemt wat in kracht af en is overwegend matig, waardoor het weer een stuk vriendelijker is dan dinsdag. Het is iets minder mild met maximumtemperaturen rond de 9 graden.

Donderdag kan het regionaal weer regenen, maar de dagen daarna wordt het langzaam droger. Er is nog steeds kans op een bui, maar grote hoeveelheden regen worden niet verwacht. Ook in het weekend daalt de maximumtemperatuur geleidelijk naar 5 à 6 graden. Vooral in het binnenland neemt de kans op nachtvorst weer toe.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *