Alles wat winsklik is | Kollum

[ad_1]

Als we een nijjierswinsken wollen doel hebben, freget Abe de Vries hem of. De bandbreedte voor ferroating is vaak zeer beperkt.

Als alle presints binnenin zijn uitgepakt, hin, ein of turkey, wat valt er dan te winnen? We namen een blaadje, een tas en op een zonnige dag al het cadeaupapier mee in een groenafvalbak. De kollumskriuwerij kan ook worden gebruikt voor het regelen van de wereld die van buitenaf dor is. Op sosjale media heeft fan ynstimming dit gewoon gemist. Vijf sit-ups voor Oekraïne. Honderden push-ups voor Taiwan – en 2024 kan beginnen.

Het is leuk je altijd te zien tijdens de veerboottocht op de Alde. Deze witte vlekken en dode hoeken, deze mensen, dictators, seniele presidenten, deze nepgrappen, deze framings en rop om sensuer. Deze oorspronkelijke strijders zullen hun stempel drukken op de goede meningen en de standvastigen die er standvastig aan vasthouden en worden gesteund. En toch: weer meer jild, niet weer meer shittúch.

Sa is it ek mei ús nijjierswinsken, frede op ierde, alles wat winsklik is. Hiel hindert de wereld van de internetfan. De bandbreedte voor ferroing is vaak blauw. Dat is geen synisme, maar realisme. Daarom moeten we nadenken over hoe we kunnen winnen, zodat we kunnen bereiken wat we willen en zo goed mogelijk kunnen zijn, en door dat te doen moeten we ons ook concentreren op kwesties, of het nu iets is of niet, die het werk beter kunnen maken. Of het is beter om mijn minst bekende vaardigheden te kennen: het is beter om er een stekker op te zetten dan om een ​​paar dagen te kunnen tsjin it tsjuster.

Nee, dat is wol moai maklik betocht fan dy omke, fansels. Fergees adviseert Ural voorzichtig te zijn. Ik jij in Peer Foarbylden. Dat is de vrijheid van het mijnen van bladhoeden, je moet maar tsjinstimmen in stage jaan neiprate. Als je niet bang bent voor de komst van de democratie, mag de macht niet naar trotse steden komen en dichter bij de volkeren komen. Dat bestrijdt het populisme niet, het heeft alleen te maken met kleine, primaire beslissingen, maar lost de noodzaak op om eraan te wennen.

De list kan misschien worden voortgezet, maar zal eindigen. Dat is waar cultuur en cultuur je mee zouden moeten helpen, je moet je priester helpen, maar de kunstenaar en iedereen zal de helpende hand waarderen. Als de skries in Fryslân wolde zijn, zou het gewoon skrieme moeten zijn, maar de verzameling van het land is útwreidzje. En dat komt door de komst van de Friese taal, waarbij opgemerkt moet worden dat de Pottersque tsjoendersspelen syn ûndergong beswarre maar deechlik ûnderwiis mag komen.

Maklik bezoek, yndie. Maar het ligt voor de hand, maar er zijn genoeg ideeën omheen. Om het weer soepel te laten werken. Het allerleukst is om fan te zijn van 2023. Persoonlijk vind ik het leuk om fan te zijn van de honderden protesterende Haachske mensen. Ja, ja: mensen moeten neutrale supporters zijn, enz. Dat wit zich beter voelt als wa ek. Verdorie, dat ding klopt niet met je protest. Haar sit-ins (voor vrede in Gaza, maar het is als welverdiende roeispanen oer gean chinen) in Sinjaal lijken precies alle door de staat verworpen of dwaze angstgevoelens te zijn die verband houden met opprosedurale ‘democratie’. Denk aan de bagage-affaire.

Ik ben jaloers als de Friese taal, culturele en natuurlijke mensen hun eigen, unieke benadering hebben. Ik siste: ‘Alles wat een win-klik is!’

Abe de Vries is dichter en hoofdredacteur van het Friesch Dagblad.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *