Preischotel met een krokant korstje | wat eten we vandaag?



Een preischotel met gehakt is een heerlijk gerecht voor een doordeweekse dag. De knapperige korst die we er in dit recept aan gaven, past perfect bij de romige binnenkant.

Voor 4-6 personen:

  • 1 kilo kruimige aardappelen,
  • geschild
  • 4 preien, gewassen en in plakjes gesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 eetlepel tijm, gedroogd
  • 1 eetlepel oregano, gedroogd
  • Peper en zout
  • 100 ml melk
  • 30 gram ongezouten boter
  • 200 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 50 gram panko

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Kook de aardappelen in een pan met veel gezouten water tot ze gaar zijn. Zet ondertussen een koekenpan op het vuur en verwarm een ​​eetlepel olie. Voeg het gehakt en de kruiden toe aan de pan en bak het gehakt 7-8 minuten. Zodra het gehakt bruin is, voeg je de gesneden prei toe en bak je samen 8 minuten. Bewaar wat extra prei om de preischotel te versieren. Giet vervolgens de aardappelen af ​​en pureer ze fijn. Voeg boter, melk en mosterd toe en meng tot een romige aardappelpuree.

Voeg de helft van de kaas toe aan de aardappelpuree en bewaar de andere helft als topping voor de preischotel. Proef naar zout.

Giet het preigehaktmengsel in de ovenschaal. Vouw vervolgens de aardappelpuree erbovenop. Bestrooi tenslotte met de rest van de kaas, panko en extra stukjes prei.

Bak de preischotel 25 minuten in de oven. Laat het vervolgens 10 minuten afkoelen voordat u de preischotel serveert.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *