Met de bigshopper naar het museum: Oproep van Museum Dr8888 levert zestig werken op voor Jan Planting-expositie

[ad_1]

De oproep van Museum Dr8888 om werk van Jan Planting aan te bieden voor een speciale tentoonstelling over deze schilder heeft zestig werken opgeleverd.

Ruim veertig mensen kwamen er met één grootshopper naar het museum om hun werk te tonen. “Het is gewoon heel leuk om te zien hoe het werk van Planting populair is onder de mensen”, zegt curator Annemieke Keizer, die eveneens zeer tevreden is over de kwaliteit. “De meeste eigenaren koesteren het werk en hebben het al heel lang in de familie.”

Vaak werd de voorstelling als cadeau besteld. Anderen hadden het werk van de kunstenaar of zijn vrouw gekocht. Enkelen hadden het werk op een veiling of bij een kunsthandelaar gekocht.

Landschappen

Jan Planting (1893-1955) woonde en werkte vrijwel zijn hele leven in Drachten. Hij werkte als huisschilder en volgde ook tekenlessen. Hij staat bekend om zijn gedetailleerde landschapstekeningen en dorpsgezichten van Drachten en omliggende dorpen. Hij werd onder meer beïnvloed door Ids Wiersma en Thijs Rinsema.

Museum Dr8888 opent op 4 november een pop-up met de ingezonden werken. Deze tentoonstelling maakt deel uit van een grotere tentoonstelling met een overzicht van het werk van deze Drachtster schilder.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *