Volleyballers Lycurgus uit Groningen zijn kwetsbaar tegen VoCASA in Nijmegen en lijden een zure nederlaag

De volleyballers van Nova Tech Lycurgus leden een pijnlijke nederlaag tegen VoCASA in Nijmegen. Na een 0-2 voorsprong verloren ze met 3-2.

De Groningers lieten daarmee zien dat ze bij het hervatten van de winterstop nog steeds geen stabiele ploeg waren. Al kan er wel een excuus gegeven worden dat Lycurgus ook in Nijmegen niet op volle sterkte aan de macht kon komen. Zo ontbrak tegen VoCASA opnieuw de Amerikaanse diagonaal Cal Fisher vanwege aanhoudende knieklachten en centrumman Niels de Vries, die zijn enkel had verstuikt, terwijl ook Thomas Sleurink niet fit was.

De 3-2 nederlaag kwam met de setscores 19-25, 16-25, 25-21, 25-23 en 15-13. Lycurgus zakt door het ene behaalde punt naar de vijfde plaats in de Premier League met 25 punten uit 12 wedstrijden. VoCASA staat zevende. “We hadden in de loop van de wedstrijd geen breakpoints meer en te weinig servicedruk”, aldus coach Arjan Taaij van de Groningers. We hebben de kansen die we hadden niet benut, dan geef je VoCASA vanaf de derde set de kans om te groeien in de wedstrijd. Er zat te veel onrust in ons spel. We hadden nog kansen om te winnen en stonden met 9-6 voor in de vijfde set, maar we maakten te veel domme fouten in makkelijke situaties.”

Lycurgus heeft nog steeds een goede start

Aanvankelijk was er in Nijmegen geen enkele indicatie van de technologie waar de Groningers mee in aanraking kwamen. De startende ploeg met Ramon Martinez Gion, Kyle McCauley, Luuk Hofhuis, Robin Boekhoudt, Jeffrey Klok en Cole Bogner leek de klus gemakkelijk te klaren. VoCASA stond in de eerste twee sets buitenspel, wat een 0-2-voorsprong opleverde voor Lycurgus. Dat veranderde in de derde set, waarin de thuisploeg sterker werd en de achterstand terugbracht naar 1-2 tegen de inmiddels worstelende Groningers.

VoCASA vecht volledig terug

De malaise bleef voortduren bij de bezoekers, die ook de vierde set verloren. In de vijfde beslissende set leek het de goede kant op te gaan voor Lycurgus, die met 5-8 voor stond. Maar VoCASA vocht zich volledig terug en kwam als winnaar uit de bus met 15-13 en 3-2. “Een bittere nederlaag”, concludeerde Taaij.