Karim Layeb bezorgt Usquert de winst in Gieten

[ad_1]

Usquert heeft door overmacht de veertigste editie van het Ponybar Kerst Zaalvoetbaltoernooi gewonnen. Absolute uitblinker in de met 7-0 gewonnen finale tegen SETA was de onstuitbare Karim Layeb met zijn onnavolgbare acties.

De spelers van Usquert, door de spreker ‘Je rupt’ genoemd, vlogen elkaar op deze zeer geslaagde slotavond in sporthal De Goorns in Gieten direct na het laatste fluitsignaal in de armen, in het besef dat zij de winst in deze ongelijke wedstrijd te danken hadden. strijd voornamelijk tegen Layeb. Bedankt. Layeb bleef bescheiden na de vele lof van zijn teamgenoten. “Dit jaar speel ik voor het eerst met deze jongens op het veld. Ook in de zaal hebben we het prima naar onze zin. Ik vind het altijd leuk om voor een volle zaal een toernooi zoals in Gieten te spelen.”

Leekster Eagles

Layeb (35), in het dagelijks leven werkzaam als sales- en accountmanager, maakte ruim tien jaar deel uit van het sterke zaalvoetbalteam Leekster Eagles. Na de ontbinding van Leekster Eagles trad Layeb toe tot het PKC ’83 zaalvoetbalteam op eerste divisieniveau. De kans is groot dat hij met PKC ’83 promoveert naar de Premier League. Ook Layeb werd vorig jaar bijna opgenomen in de Algerijnse zaalvoetbalselectie, maar door de ontbinding van Leekster Eagles ging dat helaas niet door. “De bondscoach is er nog geweest, maar door de ophef van Leekster Eagles ben ik weer uit beeld verdwenen.”

Compleet hopeloos

Usquert, die zijn debuut maakte op dit toernooi, begon slecht aan de poule, want tegen VAKO kwamen ze niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Daarna was Layebs team niet meer te stoppen. In de finale stond SETA met 5-0 achter, mede dankzij drie voltreffers van de onstuitbare Layeb. Daarna gaf Usquert de zaak gedeeltelijk op en SETA was blij dat de stand uiteindelijk op 7-0 bleef. De zevende voltreffer was werkelijk van grote schoonheid. Layeb hield al zijn tegenstanders voor de gek en bediende de sluitpost Lorenzo Schokker, die net uit zijn doel kwam: 7-0. “Er was geen manier om het te doen”, erkende SETA-speler Dylan de Wit. “We hadden voetballessen. Je kon duidelijk zien dat het allemaal zaalvoetballers waren. We zijn nu een paar keer op rij tweede geworden op dit toernooi. Vorig jaar verloren we de finale tegen Veelerveen. Dit jaar hadden we echter geen enkele kans. We zijn dus gewend aan de tweede plaats”, lachte De Wit als een boer met kiespijn.

De slotavond was vooral een sociaal en sportief gebeuren. Door het ontbreken van lokale favoriet Gieten kon buurman Eext rekenen op de meeste steun van lokale supporters. In de strijd om de derde en vierde plaats verloren ze echter pijnlijk met 5-1 van Wildervank. VAKO eindigde op de vijfde plaats door met 3-0 te zegevieren op SPW.

Makkelijke avond

De scheidsrechters hadden een gemakkelijke avond. De leiders hoefden weinig tot geen actie te ondernemen tegen een ernstig misdrijf. Eén keer stopte een scheidsrechter een wedstrijd. Hij haastte zich naar de radiokamer met het verzoek enkele spelende kinderen van het speelveld te sturen. Dat lukte aanvankelijk, maar de kinderen kwamen even later terug. De scheidsrechter ging daarom zelf en sprak met succes de kinderen toe.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *