Puck Pieterse profiteert van opgave Lucinda Brand na val: ‘Hoop dat het goed met haar gaat’ | Wielrennen

[ad_1]

Met filmpjeWielrenner Puck Pieterse heeft de twaalfde Wereldbekerwedstrijd gewonnen. Dit vond plaats in de Kuil van Zonhoven, met telkens een spectaculaire afdaling.

Tot halverwege leek Lucinda Brand op weg naar de overwinning. Maar de voormalige wereldkampioene van Baloise Trek Lions kwam bij een val hard op haar neus terecht en moest opgeven.

Vanaf dat moment reed Pieterse (Fenix-Deceuninck) een winnende koers. Achter de 21-jarige uit Amersfoort eindigde landgenote Inge van der Heijden als tweede. De Britse Zoe Bäckstedt werd derde. Pieterse boekte op Tweede Kerstdag in Gavere haar eerste overwinning van het seizoen. In Zonhoven volgde haar vierde overwinning op rij.

Klassementsleider Ceylin del Carmen Alvarado ontbrak in Zonhoven. De Rotterdammer stopte zaterdag vanwege rugklachten bij een cross in Gullegem en spaart zich met het oog op de landstitelstrijd van volgend weekend. Ook wereldkampioene Fem van Empel sloeg de WK-wedstrijd over.


Pieterse, voorheen gezien als topfavoriet, liep in de eerste ronde een lekke band op. Gelukkig voor haar gebeurde dat vlakbij een apparatuurstation. Brand profiteerde ervan door afstand te nemen. Na twee ronden kwam ze over de finish met een voorsprong van 19 seconden op Pieterse en Bäckstedt. De Britten moesten de Nederlands kampioen in de derde ronde laten gaan.

Maar aan de voorkant veranderde alles door de val van Brand, die hard op haar neus viel en moest opgeven. Pieterse kwam aan het eind van ronde 3 als eerste over de finish en nam daarna steeds meer afstand van haar concurrenten.

Pieterse keek terug op een wedstrijd waarin ze te maken kreeg met pech en (onbedoeld) geluk. “Op de eerste klim had ik al een lekke band. Ik probeerde vooraan te blijven, maar dat kostte wat energie”, vertelt ze in het flitsinterview na de race. “Lucinda had zo’n twintig seconden voorsprong. Totdat ik haar aan de kant zag staan. Ik dacht dat ze mechanische problemen had. Dat was een beetje geluk voor mij, maar ik hoop vooral dat alles goed met haar gaat.”

Lees ook
Fietskalender 2024 | Op deze dagen zijn ‘Vlaanderen Mooiste’, de Ronde van Frankrijk en het WK voetbal

Bekijk hier al onze fietsvideo’s

Luister hier naar al onze fietspodcasts[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *