Nederlandse kerken bidden voor Israëliërs en Palestijnen

[ad_1]

De Protestantse Kerk in Nederland (PKN) heeft dinsdag in een brief haar medeleven betuigd aan de partnerkerken in Israël en de Palestijnse gebieden. Er is een speciaal gebed voor gerechtigheid en barmhartigheid gecreëerd voor al diegenen in Israël en Gaza die lijden onder het geweld.

De Nederlandse bisschoppen riepen de katholieken dit weekend op om te ‘bidden voor duurzame vrede en veiligheid voor de inwoners van de vele landen die getekend zijn door oorlog en conflict, in en rond Israël, in Nagorno-Karabach, Oekraïne, Zuid-Soedan, Jemen, Nigeria. en andere conflictgebieden”.

“Er is grote ontsteltenis en verdriet. Angst en onzekerheid over wat nog gaat komen”, zegt PKN-secretaris René de Reuver. Hij leeft mee met de partnerkerken in Israël, die zich al jaren inzetten voor dialoog en verzoening. “Het kan voelen alsof alles wat je hebt opgebouwd uit je handen is genomen.” Volgens De Reuver bereiden de Palestijns-christelijke kerken zich zoveel mogelijk voor op noodhulp en proberen zij telefonisch pastorale hulp te verlenen. PKN bidt voor hen.

In de katholieke kerk is oktober de maand waarin de rozenkrans voor Maria wordt gebeden. De bisschoppen sluiten zich aan bij de oproep van de paus om tijdens de rozenkransmaand te bidden voor vrede in de wereld, voor de slachtoffers van oorlog en geweld en voor mensen die het slachtoffer zijn van natuurrampen zoals in Afghanistan.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *