Onderzoek naar zes agenten om vrouwonvriendelijke WhatsAppgroep

[ad_1]

Medio september werd de leiding van het politieteam op de hoogte gesteld van de appgroep. ‘De eerste berichten leidden tot het vermoeden dat het om een ​​chat ging waarin vrouwonvriendelijke opmerkingen over teamleden werden gemaakt. Uit analyse van de chat bleek dat er naast vrouwonvriendelijke berichten ook discriminerende berichten waren”, meldt de politie.

De Rotterdamse politiebaas Fred Westerbeke is teleurgesteld over het zestal. ‘Ik verwacht van mijn medewerkers dat zij in hun gedrag en handelingen laten zien dat wij een politiekorps zijn voor iedereen, zowel tijdens de dienst als in de privétijd. Ik ben erg teleurgesteld dat collega’s zich op deze manier tegenover elkaar hebben uitgesproken.’

Privé groep

Bij het eerste onderzoek waren negen medewerkers betrokken. Tegen drie medewerkers wordt het onderzoek niet voortgezet. Zij hebben geen onaanvaardbare uitspraken gedaan.

Het is niet de eerste keer dat Rotterdamse agenten in opspraak komen vanwege beledigende berichten. Het Openbaar Ministerie heeft in 2020 onderzoek gedaan naar een groep Rotterdamse agenten die racistische uitlatingen hadden gedaan in een WhatsApp-groep van hun basisteam. Ze zouden het hebben gehad over ‘kankermensen, waardeloze Afrikanen en pauper-immigranten’ die ze wilden ‘neerschieten’.

Ze werden niet vervolgd. Het Openbaar Ministerie noemde de chats ‘zeker laakbaar en ongepast’, maar niet strafbaar omdat de agenten niet in het openbaar, maar in besloten kring spraken.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *