Ongehoord Nederland krijgt tot eind november meer uitzendtijd | Show

[ad_1]

De uitzendingen van het programma Ongehoord nieuws (ON!) van aspirant-omroep Ongehoord Nederland duurt langer dan normaal tot eind november. De omroep heeft dit vanwege de verkiezingen aan de NPO gevraagd. Dit verzoek is ingewilligd, zo bevestigt de NPO dinsdag. Dit betekent dat het programma vijftien keer twee blokken van 45 minuten kent, in plaats van de gebruikelijke 45 minuten.

“De publieke omroep komt rond de verkiezingen met veel programmering, zoals extra programmering en verkiezingsspecials van bestaande programma’s”, aldus de NPO. “Ook op! een verzoek heeft ingediend; om in aanloop naar de verkiezingen tijdelijk langere uitzendingen van Ongehoord Nieuws te maken.” Na 21 november worden de uitzendingen van Ongehoord nieuws normale lengte terugkrijgen.

De NPO heeft staatssecretaris Gunay Uslu (Media) in het voorjaar verzocht om voorlopige erkenning van ON! na drie sancties naar aanleiding van de rapporten van de Ombudsman. Uslu moet hierover in december een besluit nemen. In de tussentijd wordt begin november een kort geding aangespannen tegen ON! heeft een rechtszaak aangespannen tegen de NPO. Volgens de aspirant-omroeporganisatie bestaat er geen wettelijke basis voor de periodieke berichtgeving die de NPO van ON! vraagt ​​zich sinds begin dit jaar af.

De reden hiervoor was dat de ombudsman van de publieke omroep in twee rapporten had opgemerkt dat ON! maakt zich schuldig aan het verspreiden van aantoonbaar onjuiste informatie. OP! een plan waarin onder meer stond dat presentatoren training en coaching moeten krijgen, die informatie staat op de website van ON! er zou een sectie over verbeteringen komen en dat de omroeporganisatie een factchecker zou inzetten.

Luister ook hieronder naar de AD Media Podcast. Je kunt al onze podcasts vinden op ad.nl/podcasts.Bekijk hieronder onze show- en entertainmentvideo’s:

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *