Jong Oranje heeft geen kind aan Gibraltar en blijft foutloos in EK-kwalificatie | Nederlands voetbal

[ad_1]

Jong Oranje wist dinsdag met speels gemak de volle buit in de EK-kwalificatiepoule te behouden. Het nietige Gibraltar werd met 0-5 verslagen.

Binnen een kwartier wist Jong Oranje, dat zaterdag met 0-3 te sterk was voor Georgië, al dat zij ook de vierde groepswedstrijd zouden winnen. Op het eiland knikte Ajacied Kenneth Taylor eerst na een scherpe voorzet van Manhoef. Een minuut later legde Van Brederode de bal vanaf de andere flank klaar voor Noah Ohio. De Luikse spits van Standard was met zijn spits voor de derde keer op rij trefzeker voor Jong Oranje.

De beloften van coach Michael Reiziger maakten opnieuw een energieke indruk, maar slaagden er niet in het recordresultaat (0-8 tegen Jong Andorra in 2017) te behalen. Toen Van Brederode tien minuten voor rust van dichtbij de 0-3 scoorde, leek het nog best mogelijk. Maar daarna stokte de productie weer, ook omdat Bradley Avellano – in tegenstelling tot zijn postuur – over een handvol uitstekende reflexen beschikte.

Met twee fraaie combinaties wist Jong Oranje de Gibraltese doelman tot tweemaal toe te verschalken. Eerst finishte aanvoerder Devyne Rensch op aangeven van Ruben van Bommel, waarna Manhoef twee minuten later zijn doelpunt maakte na een voorzet van Brederode. Die 0-5 was tevens de eindstand.

Jong Oranje voert de kwalificatiegroep aan met twaalf punten uit vier wedstrijden. Groepswinnaars en de drie beste runners-up kwalificeren zich voor de Europese kampioenschappen, die in 2025 in Slowakije worden gehouden.