Karim Benzema door Franse minister beschuldigd van banden met terreurorganisatie | Buitenlands voetbal

[ad_1]

In Frankrijk is een discussie ontstaan ​​rond oud-international Karim Benzema (35). De huidige spits van het Saoedische Al-Ittihad wordt door Gérald Darmanin, de Franse minister van Binnenlandse Zaken, beschuldigd van nauwe contacten met de Moslimbroederschap. Dit is een soennitische islamitische beweging die in Frankrijk geregistreerd staat als terroristische organisatie.

Darmanin (41) maakte er geen doekjes om bij CNews, een Franse commerciële nieuwszender die onderdeel is van de Canal+ Groep. “Zoals we allemaal weten heeft de heer Karim Benzema beruchte banden met de Moslimbroederschap.”

De ex-Real Madrid-aanvaller, winnaar van de Ballon d’Or 2022, was onderwerp van discussie bij CNews nadat hij de eerste Franse voetballer was die zich zondag uitsprak over de terreuraanslag van Hamas. Op X sprak de voormalige Twitter-aanvaller van Lyon en Real Madrid zijn steun uit voor het Palestijnse volk in het conflict met Israël. “Al onze gebeden voor de bevolking van Gaza, die opnieuw het slachtoffer is van deze onrechtvaardige bombardementen, waarbij geen vrouwen of kinderen gespaard blijven.”


Een tweet die hem veel kritiek opleverde. Zo vervloekte de voormalige Israëlische doelman Dudu Aouate Benzema in vijf verschillende talen via X. In reactie hierop gaf het platform aan dat de tweet van Aouate mogelijk in strijd is met de haatdragende gedragsregels. Ook de omstreden Franse republikein Nadine Morano sprak zich bij dezelfde CNews uit over Benzema. “Door dit te schrijven maakt hij zichzelf tot een agent van Hamas-propaganda”, zei hij.

Lees ook
Mainz trapt Anwar El Ghazi eruit na een anti-Israël post op Instagram
Bayern in gesprek met Noussair Mazraoui na pro-Palestijnse boodschap

Benzema, die drie goals en twee assists scoorde in zijn eerste zeven wedstrijden voor Al-Ittihad, is altijd een controversieel figuur geweest in Frankrijk. De topspits was na oktober 2015 jarenlang niet meer welkom in de nationale ploeg vanwege zijn aandeel in de zaak rond de sekstape van Mathieu Valbuena.

Hij maakte zijn comeback op het EK van 2020. De Fransen verloren in de achtste finales van Zwitserland en ook het laatste WK was geen persoonlijk succes, toen een geblesseerde Benzema ruzie kreeg met bondscoach Didier Deschamps en na het toernooi zijn internationale pensionering aankondigde. In 97 interlands scoorde hij 37 keer voor ‘Les Bleus’.


X Dudu Aouate
© X Dudu Aouate

Gérald Darmanin is ook geen blanco lei. De 42-jarige republikein was in het verleden (2017-2020) burgemeester van Tourcoing in Noord-Frankrijk. Onder de vorige regering was hij minister van Publieke Zaken. Hij sprak zich openlijk uit tegen het homohuwelijk en werd ook twee keer beschuldigd in een #MeToo-schandaal. Wegens gebrek aan bewijs werden beide zaken geseponeerd.

Darmanin kwam ook onder vuur te liggen toen hij, na de Champions League-finale van 2022 in het Stade de France, de Liverpool-fans de schuld gaf van de chaos voorafgaand aan de wedstrijd. Tientallen fans liepen het risico vertrapt te worden toen sommigen zonder kaartjes probeerden binnen te komen na een stormloop bij de ingang van het stadion. De Franse politie maakte de zaken nog erger door traangas te gebruiken.

Karim Benzema met Al-Ittihad in actie in de gewonnen topper tegen Al-Ahli.
Karim Benzema met Al-Ittihad in actie in de gewonnen topper tegen Al-Ahli. © ANP/EPA

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *