Verdwijning Émile (2): Franse politie doorzoekt tweede dag op rij woning van 16-jarig ‘buitenbeentje’ | Buitenland

[ad_1]

De Franse politie heeft voor de tweede dag op rij de woning doorzocht van een mogelijke verdachte in de verdwijningszaak van de 2-jarige Émile, die al ruim drie maanden vermist is. Op het adres, vlakbij Le Vernet, woont volgens Franse media een 16-jarige jongen. Dat is het gehucht waar Émile voor het laatst werd gezien. Inmiddels is bekend dat de zoektocht niets heeft opgeleverd.

Dinsdag werd bekend dat de Franse gendarmes de woning van een mogelijke verdachte met ‘een interessant profiel’ hebben doorzocht. Die zoektocht luidt volgens de Franse nieuwszender BFM-TV vandaag voortgezet.

Ook over de potentiële verdachte zijn meer details bekend. Het gaat om een ​​16-jarige jongen uit een boerengezin, woonachtig in het gehucht Roussimal. Dat is ongeveer vijf kilometer van Le Vernet, het dorp waar Émile voor het laatst werd gezien.

Op basis van getuigenverklaringen werd de tiener aangemerkt als mogelijke verdachte. Volgens buurtbewoners leeft hij ‘aan de rand van de samenleving’ en is hij nooit naar school geweest. De Franse krant Le Parisien schrijft dat hij bij de rechtbank bekend staat vanwege kleine vergrijpen. Zo reed de jongen regelmatig veel te snel met zijn tractor door de straten van het dorp, waardoor er in het verleden ongelukken gebeurden.Familie eerder ondervraagd

Bij de zoektocht werd gebruik gemaakt van speurhonden en drones. De onderzoekers waren naar verluidt ook geïnteresseerd in de smartphones van de familieleden.

Het is niet de eerste keer dat de familie verschijnt in het onderzoek naar de verdwijning van Émile. Afgelopen zomer werd het voertuig van de moeder doorzocht. De vrouw en haar man zouden de peuter hebben zien spelen op de dag dat hij verdween. Hoewel het echtpaar en hun zoon meerdere malen zijn ondervraagd, heeft dit nooit iets opgeleverd.

Volgens BFM-TV de zoektocht eindigde woensdagmiddag. Een bron dicht bij het onderzoek zegt dat er geen nieuwe aanwijzingen zijn gevonden.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *