Ajax Vrouwen plaatst zich voor groepsfase Champions League, FC Twente sneuvelt in laatste voorronde | Nederlands voetbal

Ajax Vrouwen heeft op overtuigende wijze de groepsfase van de Champions League bereikt. De ploeg van coach Suzanne Bakker kende woensdagavond geen problemen na de 0-6-zege van vorige week op FC Zürich. Ajax won met 2-0. FC Twente heeft het niet gered.

Ajax verdedigde op eigen terrein een 0-6-voorsprong, waardoor de return tegen Zürich op voorhand een formaliteit leek. De Amsterdammers kenden geen problemen meer en boekten een 2-0 overwinning, waarmee de club de laatste voorronde overleefde en de groepsfase van de Champions League bereikte. Samen met vijftien andere clubs gaat Ajax strijden om de eindzege.

Nederlands international Romée Leuchter nam de hoofdrol op zich bij Ajax. De spits opende na 73 minuten de score en maakte er vijf minuten later zelfs 2-0 van. Vorige week was Leuchter goed voor een hattrick. De aanvaller bracht haar totaal voor Ajax op evenveel doelpunten in 63 wedstrijden.

Twente neer

Het damesteam van FC Twente heeft het uiteindelijk niet gered. Na de 2-2 tegen BK Häcken vorige week verloren de Enscheders woensdagavond de return met 1-2. Rechtsbuiten Leonie Vliek opende na 33 minuten de score namens Twente, maar na rust ging het helemaal mis voor de thuisploeg. Anna Anvegard maakte na een uur de gelijkmaker namens Häcken, dat uiteindelijk de volle buit pakte dankzij een doelpunt van Felicia Schröder.

De 1-2 overwinning van de Zweedse ploeg maakte een einde aan het gelijkspel in de Champions League over twee wedstrijden in 3-4, waardoor Twente de groepsfase niet bereikte.

Wedstrijdcentrum
Bekijk alle programma’s, resultaten en klassementen van de topcompetities in Spanje, Italië, Frankrijk, Duitsland, Engeland, België en Nederland in ons matchcentrum. Bekijk hieronder al onze podcasts en voetbalvideo’s.