Nicolo Fagioli is na schorsing in gokschandaal weer van harte welkom bij Juventus | Buitenlands voetbal

[ad_1]

“De club heeft kennis genomen van de schorsing die is opgelegd door de Italiaanse voetbalbond (FIGC) en bevestigt haar volledige steun voor Fagioli gedurende het hele proces”, aldus Juventus in een verklaring. “Wij zijn ervan overtuigd dat Nicolo, met de steun van de club, zijn teamgenoten, familieleden en de professionals die hem bijstaan, het therapeutische proces en het trainingsproces met een groot verantwoordelijkheidsgevoel zal volgen. Zodra zijn schorsing is uitgezeten, zal hij zal in alle rust kunnen terugkeren naar de competitie.”

Fagioli kreeg dinsdag van de FIGC een schorsing van twaalf maanden, waarvan vijf voorwaardelijk. De 22-jarige middenvelder zou aanvankelijk een schorsing van een jaar krijgen, maar werkte goed mee aan het onderzoek en werd hiervoor beloond. De voormalig Italiaans international bereikte een schikking met de aanklagers. Ook kreeg hij een boete van 12.500 euro en moet hij zes maanden therapie ondergaan voor zijn gokverslaving.

Fagioli wordt gezien als de spil in het Italiaanse gokschandaal. De voetballer van Juventus zou voor ruim een ​​miljoen euro aan sportweddenschappen hebben geplaatst op online platforms. Ook internationals Nicolo Zaniolo (Aston Villa) en Sandro Tonali (Newcastle United) zijn bij het onderzoek betrokken. Er is nog geen definitief antwoord in hun zaak.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *