Band De Wethouders terug van weggeweest bij feest J en H Formatie in Zuidwolde komend weekend. ‘Rock ’n roll en heel veel bier’

[ad_1]

Na vier jaar radiostilte speelt de band De Wethouders komend weekend op het J en H Formatie feest in Zuidwolde. Drummer Dennis Kost (35) uit Hoogeveen heeft er enorm veel zin in. “Stoere rock-’n-roll.”

Na zo’n lange tijd weer op het podium, hoe is dat?

,,Heel cool. We zijn onlangs begonnen met oefenen en het ging eigenlijk meteen perfect. Er was meteen een klik en het voelde als vanouds. Je vergeet het niet zo snel als je sinds 2011 samen speelt. Drie jaar geleden eindigde het slecht. We wilden al stoppen en er stond een afscheidsoptreden op de planning. Dat ging vanwege corona niet door. In de jaren die volgden konden we vanwege corona niet op het feest bij JH Formatie spelen. Dit jaar dus. Maar ik wil het geen afscheidsoptreden meer noemen.”

Komen jullie nog eens samen?

“Nou, niet noodzakelijkerwijs. We weten nog niet zo goed wat we willen. Wat we wel weten is dat we enthousiast zijn om weer samen te spelen. De kans is dus groot dat we nog ergens gaan spelen. De aanvragen stromen inmiddels binnen, maar ik zeg ‘nee’. We zullen zien hoe we verder gaan na het optreden van dit weekend.”

Speel jij met de bezetting die je altijd had?

“Ja. Stefan Troost op gitaar, Bart-jan Schinkel op bas en zang, Mark Beekelaar op gitaar en zang en ik op de drums. Zo zijn we begonnen en toen we drie jaar geleden uit elkaar gingen, speelden we niet meer. Het was eigenlijk niet bij ons opgekomen om iemand te vervangen. We spelen met z’n vieren of niet.”

Heb je zelf niet in een andere band gespeeld?

“Nee, en dat had ik ook niet nodig. We zijn begonnen als vier vrienden en samen spelen is zo gaaf. Dat wil ik met niemand anders doen.”

Wat kunnen bezoekers zaterdag verwachten?

‘We sluiten het feest. We hebben een aantal nieuwe nummers op de setlist staan, dus het gaat zeker de spuigaten uitlopen. Het is gaaf om op te treden bij J en H Formatie. Hard rock’n’roll en veel bier. Maandag ben ik vrij en ik denk dat ik dinsdag ook vrij neem.”

De wethouders

De band De Wethouders bestaat sinds 2011 en is een coverband met vooral veel rocknummers op de setlist. De band was een paar jaar geleden zo populair dat de leden het hele weekend op pad gingen om alle feesttenten te bezoeken. “Zo gek willen we het niet meer maken”, zegt Kost.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *