Tractor mindert geen enkele vaart terwijl zwaan midden op de weg zit, dier op slag dood | Binnenland

[ad_1]

ROSSUM – Zaterdag is in Rossum een ​​zwaan om het leven gekomen door een tractor. “Het is zeer respectloos tegenover dieren om ze op deze manier te laten sterven.”

“Al jaren komt er een zwanenkoppel bij ons om in de sloot te broeden”, schrijft Henry van den Dungen, inwoner van Rossum, op Facebook. Hij zag de fatale aanrijding en plaatste er een video van online. “Onze vader vindt het zulke mooie beestjes dat hij door de jaren heen een hele kooi om ze heen heeft gebouwd, zodat ze beter en veiliger hun eieren kunnen uitbroeden.”

Vrouw gedood door auto

De vader van Den Dungen keek ieder jaar uit naar de terugkeer van het zwanenkoppel, wat telkens weer een nieuw nest jonge zwanen opleverde. “Maar na vandaag is dit waarschijnlijk voorbij. Helaas is het vrouwtje vandaag overreden door een tractor.” De familie liet zondagmiddag op deze site weten dat de zwanen heel vaak de weg overstaken. “We dachten al dat dat een link was. Ze vallen onder de dekking, we gaan er vaak langs.”

Mak

De familie heeft in de acht jaar sinds de terugkeer van het zwanenpaar daadwerkelijk een band met de dieren opgebouwd. “Ze zijn behoorlijk tam”, zegt Chris van den Dungen. Wellicht verklaart dat hoe rustig de zwaan op de weg stond. In de video zie je de tractor snel naderen. De zwaan blijft nog steeds op de weg. “Niet handig, maar het is een dier.”

Zwaan droeg al eieren

Volgens Den Dungen ging de bestuurder van de tractor niet langzamer rijden of uitwijken om het dodelijke ongeval te voorkomen. In de video zie je inderdaad de tractor met onverminderde snelheid in een rij richting de zwaan rijden. De zwaan was op slag dood en de tractor reed door. “De chauffeur komt daar ook minstens twee keer per dag langs, dus hij zag zeker dat er zwanen waren”, schrijft Den Dungen. “Hij stopte daarna ook niet om te kijken of de zwaan nog leefde.” De familie heeft besloten geen aangifte te doen.

Resterende man

Tijdens het opruimen van de dode zwaan ontdekte Den Dungen dat het vrouwtje ook enkele eieren bij zich had. Eén ervan was al gelegd, het mannetje broedt er nu op. “Het gaat heel goed met hem. Hij treurt niet.”

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *