Fris en frivool PSV Vrouwen walst over koploper FC Utrecht heen | Sport

PSV Vrouwen versloegen met opmerkelijk gemak de ongeslagen koploper FC Utrecht. De tegenstander uit de Kathedraalstad verloor kansloos met 4-0. De bezoekers kwamen er goed mee weg. Op eigen bodem lijkt de ploeg van coach Roeland ten Berge tot nu toe vrijwel onverslaanbaar.

Telstar (5-0) en AZ (5-1) waren op Sportcampus De Herdgang al van de mat gespeeld. Op locatie is het bij de Eindhovense vrouwen een heel ander verhaal. Het lijkt bijna onverklaarbaar dat PSV in uitwedstrijden zwaar onder de ondergrens zakt. Het enige gelijkspel was bij ADO Den Haag (0-0). Er werd verloren van PEC Zwolle (2-0) en Fortuna Sittard (1-0).

“Misschien willen we voor eigen publiek nog meer dan normaal laten zien wat we kunnen”, zei invaller Maxime Snellenberg (20) na afloop ingetogen. “Natuurlijk zou dat in uitwedstrijden ook zo moeten zijn, maar dat kan nog niet. Ik merk wel dat we steeds meer een eenheid worden. Dan komt het zeker goed.”

De Helmondse aanvaller was tot nu toe altijd basisspeelster, maar moest nu haar plek afstaan ​​aan de Nieuw-Zeelandse international Indy Riley. Snellenberg, die haar voetballeven begon bij Stiphout Vooruit: “Indy is een goede concurrente. De laatste wedstrijd was ik niet echt in vorm. Nu is het voor mij belangrijk om terug te knokken, want een basisplaats is voorlopig mijn hoofddoel wezen.”

Rechtervleugel

PSV liet vanaf de eerste seconde zien dat er met de thuisploeg niet te spotten valt. Veel van de roodwitte aanvallen liepen langs de rechterflank, waar Zera Hulswit een echte plaag was voor de Utrechtse verdediging. Na een kwartier kwam PSV op voorsprong. Een afgeslagen aanval vanaf de rechterflank belandde voor de voeten van Indy Riley. Ze aarzelde geen moment om FC Utrecht-doelman Puck Louwes vanaf twintig meter met een precieze boog te verrassen: 1-0.

Zes minuten voor rust kwam de thuisploeg op een verdiende 2-0 voorsprong. Nina Nijstad werd binnen het strafschopgebied neergehaald en Joëlle Smits haalde vanaf elf meter de trekker over. Haar vijfde doelpunt van dit seizoen. Halverwege de tweede helft maakte Chimera Ripa er in vrije positie 3-0 van. Maxime Snellenberg tekende zes minuten voor tijd koud in het veld voor de 4-0 eindstand. “Een grote opluchting”, aldus de speelster die ooit het doel verdedigde en naam maakte als verdediger. “Gelukkig scoorden we voor het eerst sinds lange tijd weer. Een prachtige overwinning. Nu moeten we alleen nog maar punten pakken in uitwedstrijden.” .”

Kealyn Thomas maakte vrijdagavond haar debuut bij PSV.

PSV – FC Utrecht 4-0 (2-0). 15. Indy Riley 1-0, 39. Joëlle Smits 2-0 (pen.), 68. Chimera Ripa 3-0, 82. Maxime Snellenberg 4-0.

PSV Vrouwen: Alkemade; Coolen (81. Piqué), Hendriks, Worm (84. Koeleman), Bross; Nijstad, Strik (84. Thomas), Riley (81. Snellenberg); Hulswit, Smits (81. Giesen), Ripa.

Blijf op de hoogte van het laatste sportnieuws via de Eindhovens Dagblad nieuwsbrief!

Voor alle sportliefhebbers is er goed nieuws: ED.nl heeft dagelijks een sportnieuwsbrief! Via deze nieuwsbrief ontvang je als lezer het meest relevante en laatste sportnieuws direct in je inbox. Klik op deze link en vink de sportnieuwsbrief aan. Vul je e-mailadres in en je bent klaar om elke dag, rond de lunch, het laatste sportnieuws te ontvangen.