Drie op een rij voor PEC Zwolle Vrouwen: late treffer goed voor zege | PEC Zwolle

Vrouwen voetbalPEC Zwolle Vrouwen heeft de derde overwinning op rij geboekt. De ploeg moet lang wachten op een doelpunt tegen AZ, maar het is meteen genoeg voor de drie punten: 1-0.

PEC Zwolle en AZ spelen hun wedstrijd in de stromende regen. De hele dag regende het met bakken uit de hemel en dat had duidelijk een impact op het spel. Op het zware veld in het stadion hadden beide ploegen vooral in de eerste helft moeite met het creëren van grote kansen.

Na rust neemt PEC Zwolle geleidelijk het initiatief, maar blijft aanvankelijk wachten op kansen. Ze komen het laatste half uur aan. Bo van Egmond, Inske Weiman en invaller Evi Maatman weten echter geen raad met de goede opties.

Toch volgt het winnende doelpunt. Vlak voor tijd krijgt PEC Zwolle een vrije trap op de hoek van het zestienmetergebied. Het startsein voor de sterke spelers om een ​​plek voor het doel in te nemen. Ook Mayke Lindner, centrale verdediger, speelde tien minuten lang hetzelfde.

De voorzet komt van FC Twente-huurling Sterre Kroezen, Lindner kopt de bal bij de tweede paal naar de grond, in het doel. “Normaal gesproken is het ballen wegwerken als je als verdediger in het veld komt, nu moet je scoren”, lacht de verdediger na afloop. Het betekent haar eerste doelpunt in de hoofdmacht van de Zwolse ploeg. “Ik heb veel blessures gehad. Ik ben blij dat ik nu belangrijk kan zijn voor de ploeg.”

Vrouwen, eredivisie: PEC Zwolle – AZ 1-0 (0-0). 89. Mayke Lindner 1-0.
Opstelling PEC Zwolle: Van der Flier; Weiman, Pruim, Rutgers (78. Lindner), Dijsselhof; Kerkhof (70. Maatman), Buikema (70. Te Wierik), Kemper; Van Vugt (56. Udink), Kroezen, Van Egmond.

Elke zondagavond het laatste voetbalnieuws als eerste in je mailbox? Schrijf je hieronder in voor onze speciale voetbalnieuwsbrief: